[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(17)

1001 回覆
28 Like 7 Dislike
睇到好開心 真係好多阿水對阿龔嘅嘢,未必係直接講出嚟而係做出嚟。第一幕真係龔水一齊探龔爸,俾阿水親眼見到龔爸連阿仔都唔記得呢下已經勝過任何解釋 之後Jenny係初戀cafe叫走阿龔而阿水都唔會好嬲嬲阿龔,我覺得似係因為阿水對阿龔嘅信任大咗。以前係阿水喺lift入面唔撳掣又撞頭俾阿龔見到,今次係阿龔亂飲跌打酒俾阿水見到,咁樣呼應返龔水都見過對方不知所措位好正 (而家佢地都有對方送嘅跌打酒做定情信物 )
第一part已經咁多水對龔大提升位,但好戲在後頭,大排檔主動氹阿龔笑返 呢個傻婆真係好值得阿龔去愛 不過阿水聽到傑叔解釋兩嘢show下心口同聽阿龔講雞蛋仔故事就由外太空原諒傑叔 阿水真係好好人 默默守住一邊之後再跟住阿龔後面執衫呢啲簡直就係女朋友啦 呢幾個鏡頭真係甜到核爆 勢估唔到上熊家仲可以再甜啲,平時嘅潔癖龔可以安心咁係凹凸不平又有啤啤口水味玩具上面瞓到咁淋,只因為隔離係守護佢嘅雙下巴天使

今集阿淳演繹阿龔做得超好,我會認為甜酸苦辣都做得好到位
甜-首選係最尾甜睡少少想發開口夢嗰隻 次選大排檔見到傻婆手撕雞
酸-阿爸唔認得自己嗰下,跟住係初戀cafe個無奈樣
苦-聽完傑叔解釋怒掉雞蛋仔去到打籃球,嗰種唔開心發洩,廿年心結真係唔易放低
辣-沙包龔被狂砌,雖然明知假但望落似真係好痛咁
呢度平時無工水都咁熱鬧
等睇一集一個post
睇返開頭,第一次阿龔同阿爸講傑叔唔返嚟,有叫阿爸,龔友仲識應,第二次叫就唔認得 再問都唔記得⋯
好似比上次聖誕又嚴重咗?
上次463嬲到一日爆一個post,等到一齊輪到興奮到一日爆一個post
上次no.1都一集一個,一齊應該有二個

你地班人扮工時間唔扮工,走上嚟上連登推post
因住大小姐發warning letter
Yess
呢度連上次大家姐一句對白,問水水搵阿龔好唔好都好熱鬧
唔知跌打酒係咩味?
扮財神?
扮金元寶炸
肯定係會甜甜地,阿水送㗎喎
連好難食嘅朱古力金幣都食得出甜味就知道阿龔嘅味蕾遇到阿水就會失靈
可能因為供水黨返哂過嚟傾?
而今日又無阿清又無Anita
原本以為阿工嬲傑叔出賣佢阿爸,搞到佢家道中落、阿爸有病,原來阿工細個同傑叔都咁好感情,阿工細個應該好依賴呢個阿叔,點知最後畀佢背叛完所以唔再信任何人

龔友唔記得畀自己信任嘅人出賣都係一種福份,但所有嘢得返阿工一個撐咗廿幾年
下次再被餵食強哥咖啡都話好食啦

水水餵嫁喎
又可能大小姐今集唔多戲份
通常龔水主線都係live推主post然後大家返嚟呢度圍爐傾,其他主線好似蓮輝咁就主要係喺主post傾,對比起所以覺得少啲人討論
對上一次龔水主線引發主post熱烈討論應該係大家狂插嘅463
好鐘意水水呢種咁為人設想嘅性格,佢識得係無形之中去安慰龔燁
蟹蟹都玩怎料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞