電腦椅有無推介(3)

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
ergohuman個腰位突出黎我覺得怪怪地
不過電莖椅更唔舒服
皮面咪仲熱

其實大班椅會唔會啱你多d?
腰位有得教
我教到個弧度岩岩好唔會頂

皮面我會鋪條大毛巾坐
好吸汗
大班椅都坐過
其實同電莖差唔多
係個feel 無咁夾
下次買張靚仔D既大班

不過要等張ergohuman 爛
有排都唔爛啦
算啦 當買個樣

同埋無咁易係櫈上面訓著

其實又無咁衰

係無咁soft 同喧好訓

不過成幾千蚊張 無諗過原來千幾蚊果D反而岩我用
應該要搞清楚自己需求係乜先, 價錢並唔係一切

首先平訓呢個功能多數得大班椅同電競椅選擇
其他電腦椅既後仰設計只係for恰下用

網布係靠彈性同張力去support
一定冇布同皮果種札實同填滿滿舒服
不過後兩者唔係長開冷氣普遍夏天會坐到生熱痱
網面吉肉就真係好主觀, 有d人完全接受唔到
所以就出現embody果種...唔知乜名既料
至於透氣同痴笠笠, 要交比高手去答

電競椅比人屌既原因係出名坐到肩膊腰背痛
連d廠商都承認久坐不適既問題, 先出現而家咁多新既改良款(有冇用就....)
佢原形桶seat都一樣坐得唔舒服
係LOL先令到電競椅大行其道
題外話戥dxracer唔抵, 默默支持電競咁耐最後食唔到個market

最後最後買電腦椅都係身體力行親身試最好
唔好淨係睇討論or review
始終每個人感覺唔同
冷氣我大部分時間都開

但有時都係想吹下風扇算

吹得多冷氣個人唔舒服

我自己又鐘意係屋企唔著衫

所以先諗住買張網面

至於電競椅肩痛就真係有

不過問題唔算太大

尚算接受到

下次都係要試真D先買

唔該曬巴打
我坐骨神經痛覆發
今次第二次啦
好彩公司有醫療保險

但長期落去唔係辦法

我做文職既,公司張椅太深,我貼唔到背坐
所以成日坐得衰

我想買張新既
我見好多巴打都係講HM等等貴野

有冇平d架?

我想買張HM番公司自己用
不過好似太招搖

請問e pc 團購一千左右啲西號有咩評價
見張m57 幾靚仔
2000budget 灣仔區有無邊到好試凳?
會去清風街望下,但唔太想買二手
你比醫生紙同老板講聲先買 正常人唔會怪你下話
BTW你個問題加個咕𠱸托住個背唔得咩?
除非你諗住做過世 唔係轉工要搬張椅走麻鬼煩
我有去 Sinomax 買個背墊
但公司張西椅有條空隙
個背墊成日夾左落條空隙到
攪到無L用

轉工個陣call gogovan 搬走算
背墊無L用
大家買張好少少都唔好買背墊
屋企都需要坐 最好買兩張
非常同意!
我心思諗緊買Sinomax個張
但 Herman Miller 包 12年保養好吸引
雖然唔知佢包咩
公司坐8個鐘
屎忽都爛
番屋企邊會坐咁耐
放工到訓覺扣食飯沖涼有四五個鐘
Weekend當你出一日街都有十零個鐘
巴打咩價位,有d興趣,tele:cmh1208
原本睇中呢款Anda Seat Axe series ad5-01.
但見好多巴打反對電競椅.

最後平平地經HKTVMALL買咗張人體工學電腦椅 (萬象行MINO-288).
等運送中,希望唔好中伏
想問下有得靠後180度或者90度嘅凳係咪得電競椅?但係好似話坐死人同皮會好熱
岩岩試過Sinomax 張牛肺又好似好坐過實惠果張牛肺好多,但要$2,900
180度真係冇咩用,要訓返上床訓算
咁唔180度,純粹想埃後d,係咪其他椅都做到?
我心思思想買呢張公司用
無錢買HM
herman miller sayl  買唔買得過
定係直上aeron 或者leap v2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞