電腦椅有無推介(3)

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
有無單有性趣
Herman miller 係咪全部都冇 headrest?
呢個係佢地個設計理念, 有頭枕反而會令個姿勢唔正確
幾錢張?
想問下用緊Embody嘅人, Balance同rhythm布差得遠唔遠, 始終都差兩千幾蚊

同埋大家坐嘅時候, 如果無開冷氣, 會唔會覺得熱?
佢個透氣度應該無網咁好, 但又好過棉個啲?

最後, 會唔會話通常幾時做特價架? 依家balance要成16xxx, 有啲貴.....
係咪得香港得Posh賣?
你講邊張? 可以上herman miller網睇
咁咪唔lock 囉

去POSH 試Aeron嗰陣都係冇lock 到 咁先最舒服

想問下2000中budget係咪最好rioli? 試過rioli 個櫈背唔夠高 有少少頂住
有陣時想坐直個人 就lock死90度唔埃後
有無試坐過Embody / Aeron / Cosm?
你地覺得呢幾張主要分別係咩? 應該點揀?
HM Embody我冇試唔講

Aeron冇你講咁差喎

我去POSH嗰到試成4個鐘都唔覺攰 坐到唔想起身
嘩, 有無咁差?@@
好似好兩極喎, 有唔少review又話佢個lumber suport做得唔錯, 原本有back pain嘅坐10個鐘都唔痛
關唔關調較事? 聽講好難較到啱?
之前好似有人買左幾張坐到腰痛要賤賣
我自己既心得係冇錯頭一排係會腰痛,但呢種痛法係矯正緊過往坐姿失敗惡果,我曾經因為坐骨神經痛睇過物理治療佢同我講既,好似平訓落硬床果種痛法,過一排就唔會痛架喇,而且而家彎腰都冇再痛。
睇兩三個療程physio已經夠買呢張椅,而且就算佢醫得返好你如果繼續坐姿失敗咁唔駛幾耐又要返去睇
咁你依家換左櫈?
就係要keep住挨到最後貼到實,痛要忍,我大概一個月已經冇乜點再痛
我唔頂尾龍骨wor 你試下較個back support, flat or S邊個冇咁頂, 如果都係唔得就幫你唔到喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞