[鐵膠獨遊][長氣多字]聖誕西日本北九州8日

668 回覆
27 Like 2 Dislike
CONT.

5000系電車上面有埋介紹,改裝都係由京王搞掂埋 (京王重機都係京王集團成員)

好快就到出雲大社前駅,駅舍入面都幾似西式教堂

駅舍外表睇落好低調

係駅舍隔離都放左部DeHaNi 50型電車畀人任睇

駕駛室,KEEP得非常好

電影廣告
有冇去舊大社駅
CONT.
今次用左三部唔同既野影相,要搵相都有d難度,而睇落D相好明顯地會有唔同質素 (ZENFONE5/SONY A7/P記ZS70)

去出雲大社既路上,其實都幾多車

終於到左出雲大社,上次去山陰因為落大雨去唔到

其實出雲大社真係好大,我都係行左一部份

出雲大社供奉大國主神,相傳佢繼須佐之男(斬八岐大蛇個個人)之後統治出雲國,有唔同既神話流傳落黎,最出名應該係因幡之白兔
亦相傳佢係眾神之主,每年農曆十月全國既神都會齊集出雲國開會,稱為「神在月」,其他地方就叫「神無月」
同時相傳出雲大社係求姻緣而出名既 (當然唔只男女之間個D,重有人際關係/工作關係個D喇)

拜道,都唔少人黎
但旅遊台成日開post批判坐lcc嘅人
同樣凌晨機, 我自己會選擇 uo>港航, 起碼唔使半夜畀人叫起身食豆腐花
請問, 如果買關西WIDE PASS, 分兩日
一日大阪姬路城即日來回
一日大阪岡山即日來回
有無問題
我意思係時間上會唔會好戇居
因為我見其實搭新幹線好快, 即日來回都唔會好大問題咁
冇問題
睇下坐320定330喇,HX其實我覺得唔錯,當然同CX無得比喇
UO仆街死吧
即日來回一定得,落埋高松都重得tim,睇下你想去到有幾深入
係咪就黎玩完
問借錢即係冇問題啦
仆街死咁嚴重
太多港畜乞衣坐 x
我都係乞衣,去得最多嗰年9成都坐佢
當年係佢最平,幾百蚊飛日本,廚叉連飛東京大阪都冇,冇理由同錢作對
張ICOCA 幾靚
咁樣一來一回冇咗萬幾
樓主好癲
出雲大社
想去好耐
上兩次都因天氣問題去唔到
成日坐,唔覺 覺得好坐過hx
由其你比五雞野訂左個飛雞餐
咁當年我都有幫襯既,飛廣島得佢同港龍
但之後真係怕怕…
而家都係搵轉機盤算,想試下台灣轉機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞