[鐵膠獨遊][長氣多字]聖誕西日本北九州8日

668 回覆
27 Like 2 Dislike
CONT.

又係自動售票機,又有六千YEN飛走了

唔同批次既521系電車,姐係223系+225系

較新批次既521系電車,外表似225系

車廂環境同225系相似,對應埋One Man Operation

駕駛室
223/225真係好正 好似大部分2+2座位
果陣未坐過新幹線 坐呢隻都覺得好好訓
CONT.
睇黎我UPLOAD錯左D無縮到圖既相
SORRY

九頭龍線(越美北線)用月台,班次非常疏

等多陣又上車,翻新過既683系,隻雀真係好型

原來都有獨撚位

有埋自動售賣機

貫通車頭併結左都唔可以就咁行過去

食住花生遊車河,又係接近兩粒鐘就返到新大阪駅,然後就返酒店訓了
山陽山陰唔包敦賀去新大阪果段咩
點解比哂全費咁傻仔
嗰個係咪輪椅位
225系就應該全部都係cross seat,223系就有部份One Man Operation對應既番台有long seat
咪講左計錯日數,開唔到Pass住
因為我數錯日數,第一日未開pass,所以要全費
應該係
但照劃又無問題
SOR睇漏左TIM
點解要自費成12000yan咁貴 老遠走去福井拎車票
來回就冇左萬二
因為年尾多人坐,落到地先劃唔穩陣........
如果唔係數錯日數,可以用少一半錢........
夠食兩三餐好野
樓主有錢,12000yen濕濕碎

幾撚肉痛
慘在你唔去拎又會扣信用卡,呢筆錢硬食
其實你有冇計過坐新快速趕唔趕得切
如果趕得切,買Kansai Area 1 day補錢應該最平
趕唔切…
坐新快速轉普通車上到去已經10點幾,返唔到落黎
好奇樓主其實係訂左什麼jr東的車票 你不是用山陽山陰北九州pass 點解會用到jr east
sayin sayin pass 起jr 網可以叫佢book 6班
淨係得山陽新幹線同Haruka
佢係用JR東既予約系統去Book車飛,Book九州同西日本既車飛,而唔係Book東日本既車飛
基本上每間JR既網上訂飛系統都可以訂到全國JR路線,而只要條件合適的話就可以出到飛,而係得ekinet可以用pass出到飛
山陽山陰北九州pass用唔到,同埋要係JR西官網訂山陽山陰pass先用到,重有只能劃山陽新幹線同Haruka
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞