[鐵膠獨遊][長氣多字]聖誕西日本北九州8日

668 回覆
27 Like 2 Dislike

整下d題外話,話說而家山陽新幹線已經有free wifi用,唔似以前東海道新幹線要收sms先用得

首先係呢版

然後就需要用是但一種login方法,好快搞掂

完成就會show呢版,enjoy
每30分鐘需要login一次

速度唔慢,起碼睇1080p youtube唔駛點load,不過因為今次張電話卡有50GB data,完全用唔著wifi
爽到不行,不過呢d野試一次就夠
晏啲睇睇
專人服侍
飛膠巴用咩機
今次啲相係好鬼靚
zenfone5、sony a7、panasonic zs70
2月下旬去廣島
啱晒
但我無試過隧道掂唔掂
我試左新大阪-新神戶之間一段仔
[/quote]2月下旬去廣島
啱晒[/quote]但我無試過隧道掂唔掂
我試左新大阪-新神戶之間一段仔[/quote]
我到時睇下掂唔掂
唔掂都仲有自己張sim
不過連wif 都唔掂咁電話卡多數都係唔得啦
而家好左好多架喇,之前去入親障隧道就收唔到
大社駅好有大正浪漫feel
CONT.

係酒店放底D野之後就去搵下野食,見到松江駅隔離有間咁既野,見到呢個定食,膽粗粗入去試下

首先會畀一條熱毛巾+茶+沙律

然後有個冷麵

主菜到 刺身真係好新鮮,完全唔腥
牛脷都唔錯,當然無仙台個隻入口即溶咁震撼;反而D燒牛肉太肥,有點失色

味噌湯,有好多隻蜆仔

食飽飽就行下車站個商場,都有聖誕氣氛喎

行完繼續遊車河,去鳥取既SUPER MATSUKAZE,繼續係我最愛既KIHA187 ,坐呢款車真係無論係聲音同動感上都好好feel

原來有個空間,雖然唔知有乜用

個半鐘到鳥取
CONT.

新既觀光列車「天地」
用KIHA47兩輛編成改裝而成,全車指定席+GREEN CAR

直通因美線既智頭急行HOT3500形柴油車

HOT7000系,由京都而來既SUPER HAKUTO

今年青春18張POSTER
係釧網本線知床斜里~止別之間影既

鳥取駅

今年Mister Donut既福袋,可惜隻比卡超太肥唔得意

兜左陣就回程,又係SUPER MATSUKAZE,又係KIHA187
百坐不厭呀屌你
btw增結原來係咁

一粒鐘又到米子
CONT.

原來而家境線全線換哂鬼太郎列車

而返到米子未有車,繼續影下車

係留置線既KIHA121形,應該就係KIHA126形既單卡雙駕駛室版本
JR西日本係山陰本線高速化之後叫地方政府出錢整既新型柴油車

點少得台柱KIHA47

運轉士用既時刻表

キヤ143形柴油車,用同KIHA189一樣既引擎+一樣既出力
除左除雪之外重可以幫手調車

遠處入返米子維修區既KIHA187,就係剛剛坐完個班SUPER MATSUKAZE

柯南塗裝既KIHA126形

伯備線終電,去根雨既KIHA121形

去西出雲既115系1000番台,有一邊個車頭好怪
封左貫通通道+同駕駛室合併,奇奇怪怪的

最後就坐YAKUMO返松江

返到松江打算去綠色窗口買飛,點知收左,諗諗下其實都係補特急費+DX GREEN費,係售票機都買得到

最後係七仔買幾舊炸雞賀聖誕
夜晚若果係山陰我會試下短坐寢台一小段試下(出雲>米子)
ノビノビ都好
今次蠢左,難得劃到指定席
你用邊張卡?
3既漫遊卡,本身個10GB,但期間限定加到50GB
今晚再更新
50G wifi
樓主好享受
係data唔係wifi
不過其實10GB都夠有突好多,今次都係用左3GB鬆d
留名繼續支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞