有冇人試過全身麻醉?

577 回覆
776 Like 8 Dislike
照腸鏡前 要食瀉藥 痾到零
一醒左 餓到癲 人類本能
但落到去見到第一樣野係starbuck

我真係開番眼 諗番起自己點解會係度 望望電話 睇下有無著褲 就落左床
月頭全身麻醉左次
一開頭未入手術室會係隻手到打鹽水豆,上面都有巴絲講過,好似打針咁,痛一下,不過支野會keep 住係手到
入到去訓係張床到,佢比張被我,叫我除晒衫褲,跟住就吸氣(佢話係氧氣),吸左兩三秒就冇左意識,一醒返就做完手術了 啲氣係有少少臭
但做完手術個人勁眼訓,feel 到個人鈍左好多
會唔會嘔定有咩反應就因人而異,我個個即日出院嘅手術,同場應該有十幾個病人到,有一個女人就做完手術後係咁嘔,我本人就訓醒之後除左傷口痛都冇乜事

唔洗驚嘅,嘔都係好少數,成個過程都唔痛(除左鹽水豆同做完傷口痛),係手術室好q凍會難頂啲
打針 冇事既
之後比氣你吸 我特登堅持都係吸3下就gg左
屌,之後麻醉完做完手術
隔幾個鐘先屙到尿
護士係咁話屙唔到要插尿喉,嚇到我仆街
試過一次全身一次局部

全身個次就係打藥落靜脈度嘅 一打完就冇咗知覺 不過醒返就好凍同不斷作嘔

局部個次就係打上胸嘅位置 然後佢再打藥俾我整暈我 所以都係全程冇知覺 局部感覺好好多 冇嘔過 個麻醉師真係好勁控制到醫生啱啱做完手術我就即醒 我feel到有人幫我包紮緊
企到企到腳軟
你諗下我仲要係企唔到
個姑娘叫我訓係到屙 根本連企我都要企唔到 我訓住仲難
結果我第一篤尿係床邊企左20幾分鐘 屙到出黎o個下好似射精咁爽
半夜做手術割盲腸全身麻醉,聞完氣下一秒醒就已經係比人搬番去病床,第二朝起身嘔到仆街,仲迷迷糊糊訓左成日 勁辛苦
斷左腳試過
入到手術室 根本唔知咩事 個醫生話 ok家下開始之後幾秒就好似冇左知覺
出返黎隻腳已經搞點 同放緊瘀血
做完先最煩 我食野會嘔紅血既液體 根本我做o個日 食完d乜嘔d乜
同埋 一定你要屙到尿 屙唔到後果自負
屌,之後麻醉完做完手術
隔幾個鐘先屙到尿
護士係咁話屙唔到要插尿喉,嚇到我仆街
企都企到腳軟
你諗下我仲要係企唔到
個姑娘叫我訓係到屙 根本連企我都屙唔到 我訓住仲難
結果我第一篤尿係床邊企左20幾分鐘 屙到出黎o個下好似射精咁爽
我feel到 最尾縫針果陣係會感覺到有啲野撩緊你傷口 有觸覺但係一啲都唔痛
試過5次以上,對上果次係今年頭
如果做人可以好似麻醉左唔痛就好,唔駛我成日食止痛藥
其實好好訓,幾舒服,等你做完醒左睇下麻藥幾時過,依你做咩手術有唔同既痛,有時大手術就會比部嗎啡機你止痛,冇就得止痛針/藥果d
喉嚨痛係要做大手術幫你放呼吸喉先會
有次我唔信邪打完麻醉藥係都唔訓,結果捱到20秒左右都係訓左

重有咩想知?
一直好好奇
麻醉 昏迷嗰陣會唔會扯鼻鼾
試過
個身抽一抽搐
隻腳起左一下
之後無反應
睇哩個post睇到手軟,覺得好驚
有 真係三秒就冇知覺
起身之後嘔到仆街
試過
醫生話數5聲你就會訓著
點知吸氣真係吸到4-5秒
眼皮勁沉重就訓撚咗
冇野好驚 醫生 麻醉師同你吹下水,入得院手已經開左針口用來博鹽水,吹吹下水麻醉藥就會經個針口流入你身,feel到涼涼地就直接暈左。一開眼就係病房

利申 大中小手術常客,醫院是我家
(明天又準備全身麻醉 )
一邊聞氧氣,一邊靜脈注射麻醉,但打麻醉藥個條管又會局部麻醉先對落你度

個時feel到條野了下了下好不安,跟住打藥個下會乸乸地,然後𣊬間昏迷,下一秒已經係護士叫我起身

醒返冇嘔,不過慢慢feel到好痛,反而打止痛搞到你想嘔
好hi 真係好hi
試過 打完麻醉藥數3~4秒就會訓著左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞