有冇人試過全身麻醉?

577 回覆
776 Like 8 Dislike
前排先照完腸胃鏡,數到6就斷左片,醒返已經係病床,之後落床又暈低左
試過做割粉瘤手術,因為就起皮膚以下所以最初醫生話唔使全身麻醉!
點知做手術嗰日入到房先話約左麻醉師話同我全身麻醉,我即刻話之前講唔使全身 麻醉唔好搞!跟住佢又ok,局部麻醉同比氣我聞話會暈暈地,但我成個手術都好 清醒,點樣比佢刮我都feel到
點解有d人咁輕鬆
正常醒後會狂作嘔,好難頂
點解要空肚???
舊年剝4隻智慧齒要全身麻醉(麻煩case全部要劏開牙骨先剝到)
佢叫我吸三四下氣就會暈
我吸完四下之後扮暈一秒又mark返大隻眼
但之後再吸兩三下就冇知覺lu
會發到夢嫁咩?
試過一次
會有幾塊野痴係個身度量脈搏
之後會有枝針插入手
一開始未落麻醉藥
個醫生一叫我吸氧氣就冇咗知覺
過程冇唔舒服 唔會痛
不過醒返個嘴唇好乾 仲嘔咗成10次
會呀
好似訓着左
用嚟吊鹽水或靜脈注射嘅工具,會插入條血管度,用幾日個豆會漏或者血管會腫,就要再搵位插過另一個
通常插喺手背,如果照CT打顯影劑就插喺內手臂,因為內手臂條血管粗,如果用手背粒豆打顯影劑,驚打爆條血管
試過係床準備做個陣個醫生話吸啖新鮮空氣,之後2-3秒就冇晒知覺
小學雞試過打完針
已經不醒人事
醒醒地先知已經被姑娘玩緊賓周
好似10秒內會訓左
哦 好恐怖
試過鼻骨裂左要做全身麻醉,其實無乜野。護士都係叫你用力聞氣 好快你就覺得眼皮好重 跟住醒返就做完
有冇巴打可以講下
醒嗰下同平時訓醒有咩分別?
感覺係訓左一覺自然醒定好似平時恰一陣咁?
我做嗰陣係數到第八秒就訓著咗 眼皮好重好重就恰著咗
醒嗰陣 係醫生拍醒我話做完啦
我仲問佢「吓 咁快啊?」
原來個手術都做左個半鐘
然後佢就隊左張相比我睇 切出嚟嘅組織
想請教下照大腸鏡前三日要點戒口法??我就咁望好似得粥水食得,連白麵包都唔可以食
人生做過3次大手術,3次都係倒數,通常數得兩三下就失去知覺,醒返多數都迷糊返一段時間
成廿年前 佢叫我望住佢 數佢舉左幾多隻手指 好似數左兩三下就訓左
被人偷左幾個鐘咁姐
最後記憶係數到17就訓左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞