有冇人試過全身麻醉?

577 回覆
776 Like 8 Dislike
小學三年級試過 姑娘問我叫咩名 之後數到3 就訓著左
吸幾下就瞓著咗,放心唔會痛,啲氣冇味唔攻鼻,不過手術室好撚凍

btw 麻醉後我覺得好撚好瞓
冇錯 跟住之後嗰一個月都好似記憶力衰退
試過 照腸鏡
訓低 比野你聞 叫你數數字
我諗住死頂試下 諗住果下就無左畫面
再開眼已經番左床
一醒左落左去買咖啡 行下
比護士周到 屌到我仆街
話藥未散晒 而家一仆街個人反應會好遲鈍 唔識抱頭 好易死
真係屌到我仆街
細個包皮試過

1拎個罩黎好似幾秒已經訓著左咁

起番身已經完左手術
一樣
咩感覺都無
但屋企人話我做完手術個人醒前個段時間起度狂震

我做完係覺得好肚餓,完全無想嘔既感覺
7秒頂唔緊
Sorry 又好似唔係聞 好似果陣手係插左條管 佢打左d野入黎,但我又記得好似係聞 又好似唔係 算啦無左印象
打針嗰下 好梁浸浸
個陣駁番條神經線所以要全身麻醉....麻醉師隊左個oxygen mask落我度,同我講係氧氣叫我吸下...聞完一陣就訓着,起身之後手術就完成la,人已經去左病房...
上手術台, 麻醉師話開始麻醉。
我心諗就要挑戰你唔瞓,望實手術燈開始數一 二三四。。。。。瞓醒就係病房
我試過,我淨係記得佢幫我換左包鹽水之後成個罩cup埋黎,我意識頑強好驚想死撐,撐到入手術室之後一盞燈射埋黎個下合埋左眼一醒返就已經係病房張床

利申,8,9歲既事
當發場夢啦
記得當時推入手術室等緊做手術
入面班友仲係度聽緊周杰倫 我都聽埋一份
跟住一打麻醉,就無知覺,醒返已經係病房
啲麻醉藥隻味好怪
但係怪得嚟又會想追住聞
試過三種麻醉方法,戴著氧氣罩果種醒反後比較辛苦,好想嘔又暈 脊髓麻醉醒後比較舒服
我試過2次手術,2次都係全身麻醉,2次都覺得麻醉氣好純,純到透唔到氣拎歪塊面唔想吸。寧願打針麻碎好過聞氣。一出手術室就會醒因爲唔係麻醉慢慢散而係中和麻醉藥<好似係 麻醉副作用搞到頭好暈好想嘔,但咩都嘔唔到手術前10幾個鐘禁食
其實唔恐怖 sleep like a baby
我2次全身麻醉做完個晚都係失眠成晚訓唔到
我聞個啲氣個陣「濁」親
搞到我咳下咳下
跟住就斷左片
醒返就見到自己訓係張移動床
姑娘準備推返我上病房
有無人覺得全身麻醉完個人好似蠢左咁
試過開刀攞兩隻智慧齒,打完成口麻醉,佢唔記得用布遮住我塊面。

聽到電鋸聲係咁鋸,隻眼向下望見到啲血係咁由個口噴出黎,好似happy tree friend咁 好撚好笑。但又唔郁得個口,忍笑忍到成身抽搐。佢地好緊張停哂手問我咩事
我做完手術之後記性冇以前咁好同埋做完個排會手震
淨係有印象打左針落種豆位,少少痛
之後叫我吸氣,但好似我吸得唔夠大啖
叫我再大啖d
突然超眼瞓
一醒就係間觀察房
個人好暈好亂
入房時係十一點,出黎睇錶都一點幾
完全無印象手術過程做過咩
岩,聞果下感覺唔太舒服,反而打針果種醒後唔記得自己幾時被人麻醉左,感覺好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞