有冇人試過全身麻醉?

577 回覆
776 Like 8 Dislike
其實點解聞氣嗰陣
坐係隔離既醫生護士都唔會被麻醉
其實麻醉唔係d氣,係直接打入血嘅麻醉藥
姐係
打藥先會訓
但唔打藥淨聞氣就唔會訓
當年中四斷腳做手術試過,前後做過兩次
個陣個醫生仲呃鳩我話聞下唔會麻醉,屌佢數三下我就已經訓撚左,醒個陣個醫生仲話我做完手術叫左我好耐都唔起身
冇咩後果嘅,插條尿喉啫
我都係
咳下咳下就斷咗片
令人進入麻醉狀態(Induction)既藥主要分打針(Eg Propofol)同Inhalation(Eg Sevoflurane)
而通常小朋友怕針,就多數會聞氣
老老實實,有無巴打插過尿喉?係咪插條管入尿道?諗起都毛管動
係 男人大鑊好多 女嘅還好 我放咗一次之後識得自己屙
條喉有無飲管咁粗?插幾入?
有試過
打落手到 手會勁痛
跟住慢慢聽到d聲識回音咁 跟住訓著
起身後好攰冇力
見過有人打左藥訓覺後掙扎想起身,我地撳住佢,佢大嗌:「屌起唔撚到身呀!」
想知如果麻醉藥既份量打錯左
例如錯誤打左過量既,咁個人會點?

會唔會昏迷好耐或變左好似植物人咁?
全身麻醉過兩次
記憶力真係差左好多
手術前已經同我插尿喉同鼻喉
幼過飲管DD 你條野有幾長就插到幾入
佢一打麻醉藥個陣,我特登撐大對眼係度數1、2...連自己幾時恰埋對眼都唔知,醒返已經係出面休臮area,成個世界仲係天旋地轉。

不過因為個次做手術既係女醫生,麻醉個陣成班女圍住其實幾正
佢一打麻醉藥個陣,我特登撐大對眼係度數1、2...連自己幾時恰埋對眼都唔知,醒返已經係出面休息area,成個世界仲係天旋地轉。

不過因為個次做手術既係女醫生,麻醉個陣成班女圍住其實幾正
胃穿窿
支針唔係打完粒豆就掹返出黎架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞