有冇人試過全身麻醉?

577 回覆
776 Like 8 Dislike
未數就眠左
置留管
數。。之後咳
訓著
做完要人接岀院
利申 一個人做手術
以前好細過都成10幾廿年前
個陣係醫院割包皮,推入手術室後記得個姑娘問我咩名之後就幫我打針,幾秒內就訓著左
唔好再叫人麻醉師喇,人地都係醫生黎㗎,只不過係專攻麻醉科啫,搞到人好似降咗級咁
有次有條友做手術
做完就係咁問人想唔想聽個笑話
最後頂佢唔順叫佢講 發現原來同一間大學
之後佢又講佢隊草果啲野

利申:護狗
試過全身麻醉做手術 佢比個mask我 跟住叫我吸氣 吸第一啖氣已經開始wingwing地 跟住醒翻已經上緊病房
我試過好恐怖嘅係
啲人通常去到休息室先醒
我係啱啱做完 推緊出去個陣醒
一醒咗 成個人暈到傻咗 好似真係見到星星咁
狂作嘔 個姑娘有叫我問我有冇事
最後頂唔順 個姑娘即刻攞兜兜著
我一嘔完就好似昏迷咗咁
中間冇咗幾粒鐘
種豆唔洗做手術先用 住院大多數都會用
放便打針 你治療唔係下下打一支兩支同吊鹽水 佢一個種豆就做到以上工成 放便同減小意外 因為種咗豆 針就唔洗再用針 得返上半part筒同液體

聞係笑氣 安全比麻醉針打落去更安全 只係醫院保管要嚴緊啲 因為無色 只有小小味
醒返已經俾人推緊出黎
我果次係打麻醉藥入手腕 會FEEL到有凍凍地GE液體流入身體
之後佢一數完我就訓著 醒返已經係出面
試過 感覺好正
佢同你講 而家落麻醉啦
我果陣有曬心理準備諗住玩下野等自己唔好合埋眼
點知過多兩秒我就迷迷糊糊聽到啲人傾緊計 我係合埋眼既
我以為唔通麻醉左仲可以聽到人講野?
點知果陣已經照完腸鏡好耐

唔夠訓俾佢打一打好正 成個人好似深度睡眠咁
細個割盲腸試過 上到手術台 聞咗幾下嘢就冇意識 瞓醒喺手術室出面
我記得聞嗰啲氣好臭,好大陣膠味
捉住護士隻手,麻醉師叫你心呼吸,吸吸下就訓左
膠味應該來自口罩
所以成日諗麻醉時比人拮屎眼都唔知
做十字韌帶手術
打咗嘢去兩隻手,之後開始有啲熱,個醫生話比啲氧氣我聞
我一聞本身想嗌好撚臭,點知即刻暈咗
醒返已經推緊上去病房
應該係
我做手術吸個啲氣係無味既
我同麻醉師同我吹吹下水就無左知覺 醒返已經係病房
:小朋友,聞下咩味?
:士多啤...梨...

起身冇左一截包皮
你數到七秒已經好勁,
我第一次數到三,第二次諗住今次點都要數到七,點知四就ko
我仲記得手背兩邊都要打麻醉針, 嗰兩針痛到嗌救命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞