有冇人試過全身麻醉?

577 回覆
776 Like 8 Dislike
未試過,我估唔會
唔會,係完全斷電-樣,唔知發生過乜事亦無左時間概念
試過,有少少記得臨醒前個夢,但好模糊,醒嗰下仲聽到姑娘話我發夢
之前試過割斷腳趾公條根要駁返
醫生幫我全身麻醉 叫我數一至十
然後我數到10都仲未瞓到覺
佢叫我數多次 但數多次都未瞓到
最後要再打多支我先瞓著左
聞果d好似係氧氣黎架咋
我1月中又要做手術 好L驚聞個D臭氣
早幾年隻腳要做手術全身麻醉,有種豆好似唔洗聞氣,打落去嗰陣涼涼地,醫生叫打開眼數一至十,數到五左右就訓左。
訓醒打開眼見到前面啲醫生護士行黎行去,隔離坐左個護士應該係等我醒。
醒左之後個人仲好迷糊同好攰,再過一陣肚餓想食野,但食塊餅都作嘔。

自此之後個人嘅記性都差左
麻醉完起身嗰人真係好唔舒服
做完手術我應該係觀察室訓咗ok耐
我係嗰日最後一個做手術嘅
朦朧中聽到兩個值班醫生係度傾我幾時會醒
話我走埋就可以收工
但係我完全冇力講野 然後過咗好耐 佢地先發現我醒左 然後佢地笑得好燦爛
我都係
頭幾秒係氧氣
之後同我講拿,唔洗驚架
我地宜家麻醉
深呼吸吓

佢數到第三秒已經冇咗知覺
我係私立做過
醒咗8個鐘之後先俾我飲水
但都限我飲一兩啖
12個鐘先俾我試下食少少易消化嘅嘢
但嗰陣我已經落得床行得幾隱
做過一次全麻手術,吸氣數到6咁上下訓著左,醒返就已經係個唔記得咩蘇醒區道,上返病房即刻食個飯,完全無嘔,係個人有小小手軟腳軟
其實點解要數
我做完醒返第一句都係問幾點
唔知問黎做咩 因為佢答完我又係訓返
聞緊嗰時無乜野無味,佢都無叫我數
我入到手術室,佢set好晒啲野,就俾我帶個類似氧氣罩嘅野
其實嗰下幾舒服,就好似你勁勁勁眼訓咁,一攤上床就訓著嗰種感覺
之前盲腸炎全麻過
12點幾入手術室數到唔知6定7
醒返6點幾
中間完全無意識無時間無思想
姐係 唔怕死了手
屌啦星個種感覺真係好恐怖,你見住把利過利工民既手術刀切落自己到,但自己又唔覺得痛,但又感覺痕痕地好似有支筆係塊肉上面寫緊字,但你又唔確定到式個啲痕痕地係正常感覺定係心理作用 個種噁心仲恐怖過刮骨療毒
同你一樣 打針之前問我咩名幾歲,打針個下話唔使緊張既,當訓一覺,打完又問我幾多歲,定唔知問我乜,我又未答完就冇知覺,醒返就見到我呀媽係床頭,我都仲未知自己已經落返病房,左望右望on99,淨係記得臨訓之前個下望住天花版同醫生講野,好似人生冇左半日咁
望就望唔到嘅,鋪曬無菌布
不過聽到槌仔電鑽聲都幾恐怖
On9
廿秒咁勁
細細個就比女人呃
屌你老母係入面又鑿又撬,啲聲係個頭殼度傳上黎,好似樓上晚晚刴肉餅個啲聲咁
最慘局部麻醉,你想話冇眼睇訓覺算數,會比姑娘夾硬叫返醒唔準訓
吸得多肯定壞腦 個人鈍足半年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞