有冇人試過全身麻醉?

577 回覆
776 Like 8 Dislike
之前小手術試過種豆全身麻醉
佢一落麻醉藥個下 feel到d藥由左手流上黎
然後好似有種壓力壓埋黎 眼皮越黎越重
唔夠五秒就訓著左 下一秒就係聽到個姑娘不斷嗌: XXX醒啦 已經做完手術啦
無色無味 試過真係返唔到轉頭 不過有次割完盲腸開始醒feel到勁凍係咁震,五六張被蓋住我,跟住痛撚咗我幾日又嘔訓唔著
細個割包皮, 隔離個哥哥又係同一個醫生, 不過佢全身我局部, 做完嗰晚聽到佢係好辛苦咁嘔
試過兩次 第一次聞氣就訓左

第二次聞氣未咁快訓到 種豆種唔到搞到又抆又插
之後完左一推走就醒左 返上病房就即刻食飯
所以真係睇人
琴日做完,佢話俾啲氧氣我聞,聞左十幾秒開始有啲藥味,之後醒番就做完晒啦
唔會叫你數,但你會自己on99咁數,數咗幾秒就斷片 btw, 醒返喉嚨勁痛,食雪糕會舒d
之前做過全身麻醉 一支針拮落嚟之後姑娘叫我數十秒 然後我就真係數十秒 數到七秒就瞓著
十一二歲嗰陣做過
仲記得因為仲細 所以做嗰陣好驚唔肯聞啲氣 醫生叫我聞我就閉氣然後拎開
後尾重複咗兩三次 兩個醫生就撳實個氧氣罩唔畀我拎開 我冇氣聞咗兩啖 冇三秒已經瞓咗
係心裹面數
試過吸左陣氣都唔暈最後醫生黎扣我喉 之後佢放手果下我勁大力吸左一淡氣就無左知覺
我記得種豆好痛 麻醉藥注入個下係涼涼地
然後佢問我驚唔驚 我想答個下已經訓著左
點解可以一醒番就落街咁勁
試過手術完好似無乜力咁 完全唔想起身
試過
打完落血管3,4秒到就冇知覺
醒返姑娘話我知做完手術10分鐘
真係會變蠢
有兩種麻醉藥 一種係聞嘅 一種係打入血度嘅 有啲麻醉科醫生鍾意先打血後聞 或者倒番轉 都有啲醫生係全程都聞氣或都只係打入血 個人覺得啲氣無咩味唔洗太擔心
試過3次
上兩個月試過 做鼻手術
起身隔左一陣勁頭暈 之後嘔
喉嚨痛正常 不過我果陣又冇
好神奇咁
斷左腳試過
入到手術室 根本唔知咩事 個醫生話 ok家下開始之後幾秒就好似冇左知覺
出返黎隻腳已經搞點 同放緊瘀血
做完先最煩 我食野會嘔紅血既液體 根本我做o個日 食完d乜嘔d乜
同埋 一定你要屙到尿 屙唔到後果自負
沒數係同個姑娘吹水,記憶中沒3句
一個星期前做完
首先佢會話插個鹽水豆(其實落麻醉)
之後feel到成身由腳好似冇乜感覺,一路上腦
上到腦會開始拿拿地實個後腦,就會比個氧氣罩比你再吸麻醉既氣,三四下就會訓著
醒翻唔好亂郁,因為一郁就會反胃想嘔,一日後就正常翻
有錯勿屌
我個時仲細,d醫生會同你講笑然後你慢慢放鬆,一野就訓著咗,然後一開眼就話你已經做完手術,個感覺直頭係眨一下眼就過咗7個鐘咁
數到三秒就訓左
你擔心做完手術幾時先痾到尿好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞