有冇人試過全身麻醉?

577 回覆
776 Like 8 Dislike
試過三次
俾氣你聞,有枝針係手背個豆仔度打入去
第一次做係好耐之前,個時好細個,淨係記得個時枝針係好撚大碌 隱約望到佢打完d藥之後,合埋眼幾秒就無左知覺,醒返已經做完手術,後續唔記得,太耐。

最近一次做都成十年前,割扁桃腺,今次枝針細d,但係打完枝針feel到手腳痺痺地,仲忍唔住R左兩野,但好快就feel唔到痺然後就訓撚埋
醒返就feel到個傷口好撚痛,同埋講唔到野
落床有少少暈浪feel同埋唔係好發到力咁
一星期後返學,上數學堂覺得自己計唔到數咁,例如8+4=12咁簡單,但個腦會諗極都諗唔到係12咁樣 隔一排後就再無呢個問題
局部麻醉先恐怖...

果次抽骨髓個人完全清醒,但係就feel到有支野係你尾龍骨到liu黎liu去
麻醉完醒個下先辛苦 頭昏腦脹咁啲肌肉又用唔到力
試過三次
我聞氣無訓著 小小睡意都無
見佢射D藥落粒豆到 無幾耐就訓左
甜甜酸酸咁幾好聞架
你入廠個陣就會打定粒野落你隻手
到做手術個時枝針都係經個粒野入,唔洗再痛多野
不過個人經驗對上個次係feel到隻麻醉藥走均全身,因為一路沿住咁痺痺地
有,完左手術有一排係會有時有種諗唔到野既感覺
好似聽過個經歷好恐怖。有條友打左全身麻醉,但藥效可能set 得太短,手術做到一半有返知覺,但又出唔到聲求救,咁咪慘過死
計埋腸鏡我都比人迷暈過4次
你老味照完真係餓到癲
食乜撚野都覺得勁正
我試過一次 中學果陣
我無聞氣 係打針落隻手到
記得支針係特別痛
嗰陣重係到諗打完點解我都無訓著既
跟住唔知幾時就訓著左
做完手術比人推出去有間房等你起身
麻藥過左醒得番先上得番房
中途佢推我嗰陣已經醒左一醒又再訓著番
去到間房就真醒 因為個傷口勁痛
醒左又無力坐起身
唯有係到呆等個麻醉師同埋摸下自己個傷口
後尾有個阿叔見我醒左好耐都上唔番去
就走埋黎同我講
你個麻醉師去左做第2個手術
佢就出黎架喇 你等多陣啦
等到佢出黎就比人推番上房
見到我阿媽重流馬尿添
聞氣落藥.無咩特別.
手術室姑娘叫醒等上房.痛就打針.
上到去先黎料.會同你講痾唔出尿會插尿喉.但你狂飲水又會谷住 去到就無事㗎啦.

第二次局部.ㄧ路吹水ㄧ路做.係唔痛但會有感覺.介開整我啲骨同縫傷口.
應該死得幾安詳...純粹數完3下之後永遠唔再醒返
麻醉唔同訓覺,真係一d知覺都無同埋唔會發夢
我除咗蓋係面.㗎咋 醒返係著咗
其實唔洗驚 佢會比野你吸 吸完基本上唔洗3秒 即刻訓左 好記得8點開始準備 11點左右開始做 大約6點 先醒
有冇人係試過公立麻醉師 會唔會好求其
做完手術最慘 應該係要柯尿 死谷爛谷 差唔多3-5個字先柯得出

因為姑娘話柯唔出就要插尿足喉
試過 隻手種左粒豆 麻醉師打左d野入去 會feel到手臂開始那那地 然後就訓左
試過 聞一啖氣就合埋眼就瞓著
醒返出左出面間房等返病房
係咁瞓返著 比姑娘拍醒幾次叫我唔好再瞓
數到二
唔知邊個伸手落我條頸就唔見左人
小學嘅時候剝牙試過 一聞氣就即係訓左 下一秒有意識就係姑娘同我講做完手術
跟住過多陣我就同醫生講我要出院 因為啲野食好難頂 同埋隔離有個弱能人士剝左成棚牙拎住個筒係咁嘔血我頂唔順
種豆應該係用安眠藥(不是麻醉藥)對人體傷害冇咁大!利申照過3次!第一次用麻醉藥打針!5秒內冇知覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞