有冇人試過全身麻醉?

577 回覆
776 Like 8 Dislike
到底有幾多個男仔要全身麻醉係因為割包皮
可能人死果一秒刻就同麻醉一樣
只係你唔會可以起番身醒番
好驚會唔覺意整斷支針係皮膚入面
師兄係咪大埔做手術?
cricoid pressure 防止有野係胃到湧上黎搞到肺炎(好似係)
有,割包皮個陣!
廢事講邊間,係公立醫院
係咪打波整親?
無知覺
醒嗰下神智不清
等到你可以答問題就ok
同人隻秋 塊臉食左一腳 好彩既係唔駛開刀 有機伸入去合返埋裂左既骨
半年前做完就係屙唔到 要姑娘放一次之後先識屙
早半年做咗個中大形手術 入去前先打抗生素(過敏氣管收窄臨時轉藥)
入到去姑娘比氣聞 聞聞下想打乞嚏中間拿開個罩, 之後大力用鼻吸 姑娘叫唔好用口吸醒返後會嘔,吸咗3,4下就斷片 記得12點入去 4-5點出返來(後尾問返同日院友先知) 一醒有個全面呼吸罩著塊面 係咁望身邊有無識嘅人係到 想起身但太暈起唔到 姑娘叫我瞓多陣一陣推上icu觀察1晚, 瞓到7點幾比條佬探病拍醒但都係累到hihi個人唔係好清醒 之後零晨比醫生迫屙尿 點知屙唔到 最後要放一次尿之後先識屙
試過做特大手術,全身麻醉,麻醉科醫生比個罩我吸氣,幾秒後無晒知覺,醒個陣見到個護士拍醒我,同我講手術完咗,我問佢手術做咗幾耐,佢話13個鐘之後就無訓到,再過多2個鐘麻醉藥過咗傷口就痛到死!
割盲腸數到6
三秒之內就瞓著,醒返已經做完好耐。
試過,醒咗冇咗塊包皮
咁多人試過全身麻醉嘅
幾個月前盤骨甩臼 送到入急症等咗粒幾鐘先見到醫生
然後佢畀咗粒藥我連水吞 過咗陣就暈撚咗 然後醒返個醫生話嘗試幫我推返正但唔成功 叫我住一晚院晏啲再試
然後當晚深夜又嚟一次 唔記得係打針定食藥 麻醉完話要照X光 好大機會要做手術
然後做手術嗰陣講話全身麻醉 畀個氧氣罩叫我大啖吸 話係氧氣嚟唔使驚 一路吸一路數到30就得 我心諗肯定係麻醉氣啦呃鬼咩
大概數到10零左右就暈咗 一啲預兆都無 然後一醒返就已經喺出面 第一反應係嘔 當晚好似都嘔咗幾次
我試過麻醉完一次,又聞氣跟住打藥落粒豆度,開始無知覺,之後醒返係觀察室推我上返病房。
上完病房被醫生,又俾人推落去麻醉多次,今次連深呼吸都無咩力,吸左好耐先打針,之後個晚既野都唔太記得了
小擔心
留係皮膚入面個條係軟管黎
支針打完個下已經抽走左
我都係,狂問人依架幾點,屋企人話返我聽先知
我第二句仲on9
就係同姑娘講我抖唔到氣

個姑娘 : 我比氧氣你,我比氧氣你

之後先醒起要用鼻呼吸( 我慣咗用口)
可能做全身麻醉要用呼吸機,喉嚨乾到仆街
第1次麻醉自己數到3就訓左,接著第4秒做完醒返

第2次做麻醉自己數快左,數到456都未黎料,然後feel到冰涼既麻醉藥入由手入到心臟即訓。
喉嚨同鼻都乾,鼻入面直頭有少少血
我本來諗住第一個全身麻醉嘅手術係割包皮,但結果係開春袋,聽到全身麻醉,個春袋抽一抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞