菲林機討論(2) 下次自己開post

987 回覆
5 Like 1 Dislike
有無巴打知道邊到仲有賣PX625電?

用adapter 啦

有枝大底鏡快門壞壞地 有冇巴打知拎去邊度整好

香檳大家好(新貨,唔係擺左幾十年果d舊貨)

我買左兩粒用落Alpa同Leicameter度,非常好,不過成舊水粒

香檳大家好(新貨,唔係擺左幾十年果d舊貨)

我買左兩粒用落Alpa同Leicameter度,非常好,不過成舊水粒

今日去咗鴨記買1.5v 625都用到

Sor鳩
我以為係波利維亞之類既湖或者紅潮,本身紅色

有張係屋企hdd 仲正
啲紅色整到好似有架UFO 吸緊個人 或者耶穌升緊天咁

圖呢

巧正牙
搞到禾想整爛啲海綿

唔係掛

係ebay 買左minolta x700
送到嚟用唔到
比盧師傅睇都救唔到

揾HKCamera睇下救唔夠到
盧師傅見到整機價要收得貴過機價
就索性唔整
送到嚟用唔到
比盧師傅睇都救唔到

就索性唔整

最後搵左蘇師傅搞惦
送到嚟用唔到
比盧師傅睇都救唔到

就索性唔整

最後搵左蘇師傅搞惦

洗唔洗350?
AE1有咩鏡推介
AE1有咩鏡推介

你想推介canon鏡定咩先?Canon fd玩到咁多鏡
AE1有咩鏡推介

有咩鏡玩到
送到嚟用唔到
比盧師傅睇都救唔到

就索性唔整

最後搵左蘇師傅搞惦

洗唔洗350?

點解唔退貨

因為賣家比番維修錢我
送到嚟用唔到
比盧師傅睇都救唔到

就索性唔整

最後搵左蘇師傅搞惦

洗唔洗350?

點解唔退貨

因為賣家比番維修錢我

通常都係咁,一來唔麻煩你同自己,二來退咗部爛機俾賣家其實賣家都係要俾錢整或當垃圾
AE1有咩鏡推介

有咩鏡玩到

玩到M42鏡,玩大姑媽好過玩佢原廠FD鏡
AE1有咩鏡推介

有咩鏡玩到

仲有冇其他鏡?
送到嚟用唔到
比盧師傅睇都救唔到

就索性唔整

最後搵左蘇師傅搞惦

洗唔洗350?

點解唔退貨

因為賣家比番維修錢我

通常都係咁,一來唔麻煩你同自己,二來退咗部爛機俾賣家其實賣家都係要俾錢整或當垃圾

好彩整得番
AE1有咩鏡推介

有咩鏡玩到

仲有冇其他鏡?

成個M42 同FD 系統你玩得晒先啦
你要巴打點list 啲鏡出黎
AE1有咩鏡推介

有咩鏡玩到

仲有冇其他鏡?

淨係m42都夠你玩一世
AE1有咩鏡推介

有咩鏡玩到

仲有冇其他鏡?

淨係m42都夠你玩一世

儲大姑媽都儲到一箱,有排玩

我唔好FD鏡啲發色,硬係有啲瘀瘀地咁,發色唔sharp醒

岩岩鴨記用50$執左部YASHICA J
初步檢測快門、光圈、捲片同黃斑對焦正常
係除左外殼多啲塵之外,都應該無乜暗病
但如果自己清潔會否很難? 定搵達叔清一清佢?
另外用酒精清定白電油會比較好?

求巴打解答

求巴打解答

如果唔係個view好大塵,我會就咁用酒精輕輕抹下算

求巴打解答

乜都唔好搞
搵最平菲林打一筒再求其沖黎睇下先

$50買無謂妹仔大過主人婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞