菲林機討論(2) 下次自己開post

987 回覆
5 Like 1 Dislike
究竟一機一鏡要抹幾耐
好想快啲拎機返黎玩
想問巴打 傻瓜機 compact film 有咩好選擇
除左contax t2/t3 炒到⋯
between好L正
3舊零水Bid咗部konica III
如果有A有正

香檳真心貴喎

睇彩數
得閒可以行一轉
遠少少去埋將軍果啲囉
咁你大概知道市價係幾多

Showa嗰啲鋪頭都千頭先買到
反而ebay就真係5-7百有交易

香港宜家個菲林市場其實好蓬勃
如果有brand新岀一部菲林相機隨時大賣
唔計之前Leica部ma

福仔bessa r系囉 唔見有人買

用緊r2m 其實幾好用
有無一部輕既但又多鏡群同平? 😂
有朋友毒我m42 但我咩都唔識
自己就想試下fe2 係咪自動測光?

香檳真心貴喎

睇彩數
得閒可以行一轉
遠少少去埋將軍果啲囉
咁你大概知道市價係幾多

用緊r2m 其實幾好用

R4a

FE2有
咁M42又真係抵玩

Fe2係追針式
有部放緊
https://t.me/sellfe2

X300 囉 真心輕
黑白菲林除咗ilford 仲有咩好?
X700想入支定焦粗用有冇推介?1000內

X300 囉 真心輕

鏡群多?
between好L正

Nikon 35/28ti
konica hear af
GR 1s/v
希望係ebay bid 到部x700

X300 囉 真心輕

鏡群多?

MD mount 鏡都夠晒用啦, 又唔貴

香檳真心貴喎

睇彩數
得閒可以行一轉
遠少少去埋將軍果啲囉
咁你大概知道市價係幾多

用緊r2m 其實幾好用

幾錢
Btw 巴打們有冇l39鏡介紹

香檳真心貴喎

睇彩數
得閒可以行一轉
遠少少去埋將軍果啲囉
咁你大概知道市價係幾多

用緊r2m 其實幾好用

幾錢
Btw 巴打們有冇l39鏡介紹

Summitar 5cm有冇興趣
想放
彩圖麗幾錢?

依個係啱?
大家平時點睇正片
between好L正

Nikon 35/28ti
konica hear af
GR 1s/v

Hexar AF大部到仆街
黑白菲林除咗ilford 仲有咩好?
X700想入支定焦粗用有冇推介?1000內

kentmere100

rollei rpx400
DOTWELL 如何??
彩圖麗幾錢?

依個係啱?

岩,價update的
high res唔錯

多口問句,彩圖麗依家好似只開星期一到五另加公眾假期唔開?.?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞