菲林機討論(2) 下次自己開post

987 回覆
5 Like 1 Dislike
點睇八羽怪呢支鏡? 有冇啲平平地嘅m42鏡介紹?

俄仔有支Zenitar 50mm 1.7 全開好Sharp,影暖味,ebay 4-5百有交易

利申:俄鏡JJ

俄仔
MIR-24 賣飛佛
菲林機可以點影星軌?要準備啲咩?

快門線~~~~

倒易率表
腳架

我覺得用菲林影星軌效果好過數碼,倒易對抗光害反而仲好

俄仔有支Zenitar 50mm 1.7 全開好Sharp,影暖味,ebay 4-5百有交易

俄仔
MIR-24 賣飛佛

呢支色好過我支MIR-10A,大啲光圈,不過我都係揀10A,24M我覺得冇10A嘅廣角同近攝力實用
無人玩om?
無人玩om?

OM1 OM2N OM2SP OM2000
無人玩om?

Om 機外觀真係好靚,但鏡偏貴
無人玩om?

終於有同好嘅人
有28 2/f 50 1.4f 諗緊入多支

有無推介
菲林機可以點影星軌?要準備啲咩?

快門線~~~~

倒易率表
腳架

我覺得用菲林影星軌效果好過數碼,倒易對抗光害反而仲好

有冇詳細教學 google 完都唔係好明
無人玩om?

終於有同好嘅人

有無推介

28 2 未見過...
50 1.4 我都有支花花地嘅

入多支35 2 你就齊全啦

btw 我玩機多過玩鏡
無人玩om?

終於有同好嘅人

有無推介

28 2 未見過...
50 1.4 我都有支花花地嘅

入多支35 2 你就齊全啦

btw 我玩機多過玩鏡

買支35 2 會唔會無乜用

打錯 係2.8
我支50 1.4銀嘴

啱啱預訂咗廿筒

幾錢 邊到有得買
無人玩om?

Om 機外觀真係好靚,但鏡偏貴

Om機真係靚仔

俄仔
MIR-24 賣飛佛

我上ebay有時都見到啲czj幾平
分分鐘平過肥花一半以上

啱啱預訂咗廿筒

咁岩我都係

啱啱預訂咗廿筒

咁岩我都係

人一世物一世廿筒隨時影成世
利申:好多菲林無時間影

我都係咁諗

Btw,巴打菲林會唔會擺雪櫃保鮮格

俄仔
MIR-24 賣飛佛

我上ebay有時都見到啲czj幾平
分分鐘平過肥花一半以上

啱呀,肥花有好多貪你怕麻煩怕等,升高幾百。不過ebay買番嚟有風險係真,睇rating 揀鋪

啱啱預訂咗廿筒

唔知仲有冇貨,聽日入5筒玩下

某聲稱破紀錄嘅菲林炒家隔多幾年又可拎番出嚟炒貴幾十:某商店,不開名

啱啱預訂咗廿筒

咁岩我都係

人一世物一世廿筒隨時影成世
利申:好多菲林無時間影

我都係咁諗

Btw,巴打菲林會唔會擺雪櫃保鮮格

我求其放陰涼位,不過唔會超過兩個月

啱啱預訂咗廿筒

邊到有?

啱啱預訂咗廿筒

唔知仲有冇貨,聽日入5筒玩下

某聲稱破紀錄嘅菲林炒家隔多幾年又可拎番出嚟炒貴幾十:某商店,不開名

個肥婆收咗皮好耐啦
不過真係無同佢買過菲林同相機

我都冇買過佢嘢,我淨係知呢班所謂菲林愛好嘅仆街口講話要振興菲林,講到滿口理想,查實咪又係當菲林/機係搵快錢工具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞