豐臣秀吉算唔算歷史上唯一一個玩difficult mode由lv.1打到爆機嘅人

647 回覆
659 Like 23 Dislike
仲有個花雲
咁早期已經有單身主義者 仲要位高權重
強姦小周后
佢只不過係長命
謙信其實出左家,話唔定人地真係信佛所以唔結婚
但佢係咁飲酒
大把"佛教徒玩無遮大會啦
比唔比飲酒睇咩係咩宗
據傳謙信早年曾與上野國平井城主千葉采女作為人質的女兒伊勢姬相戀,後因柿崎景家強烈反對而分手,於是伊勢姬在青龍寺出家終其一生。

wiki睇到
唔通佢係癡情種子
上面係出自松隣夜話,只係江戶時代先出現嘅軍記小說,當係同演義差唔多嘅野史睇即可
原來係咁 咁樣嘅地位可以喺性方面咁清心寡慾佢都算歷史第一人 女人唔通對佢一啲吸引力都無 睇下曹操玩到老婆同佢分居定離婚 秀吉又玩到俾老婆向信長投訴(唔知真偽) 謙信就連老婆都唔娶 唔知可以點解釋 真係信佛 本願寺顯如都有老婆仔女
根本佢同其他人既論証方法都唔同。其他人係“無罪推論”,佢就“有罪推論”,仲要間接論據佢都唔接受。我諗除非豐臣秀吉上黎同佢講:“我唔想做天皇阿。”唔係佢都唔會信。不過佢都可以話就算秀吉依家唔想,過多幾年可能想呢
曹操同丁夫人離異嚴格上黎講唔係因此丁夫人頂唔順曹操玩女人,而係恨曹操玩女人害死曹昂
咁算唔算因為玩女人
秀吉係勁既
和尚都做過 為生存乜都得
拿,謙信姬武將說係非常怪異離奇,唔好認真,下腹痛有機會同肝有關
都可以係胃病
大澤正秀
"假如杜鵑不叫.....

殺掉 : 織田信長
使其鳴叫 : 秀吉
待其鳴叫 : 家康
"
南北朝果個
估唔到有人會識南北朝既人物

足利尊氏,新田義貞,楠正成
睇佢對上祖先有冇做過大官.

如信長祖上係平氏,武田族祖上係源氏

其實隔左咁多代都係痴個名.........

朝倉家夠話自己係北國名族啦,結果咪又係俾人滅?
睇返秀吉清算秀次時真係好過份

最上義光嫁左個女俾秀次,仲未過門,秀次就俾人滿門抄斬. 結果義光個女俾人斬埋.(明明未過門)

秀吉做到咁,好難怪大名有異心
其實睇返隨時秀次先同秀吉有血緣關係.....(佢姐妹既仔)

秀賴路喎......點睇都係護眼既顏色......
其實德川家康都改過.....仲要係改姓

本來佢係松平家康.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞