豐臣秀吉算唔算歷史上唯一一個玩difficult mode由lv.1打到爆機嘅人

647 回覆
659 Like 23 Dislike
蕭何點死架?
咁點解佢唔打哂成個日本做天皇?
要搞朝鮮先
劉邦讀過書...識幾隻字就信,人地叫佢小混混,呢個名唔係吹水
日本戰國咪同中國春秋一囉
有個廢王 冇兵
下面邊諸侯係咁打 又錯
如果劉備稱帝當爆機
我覺得同秀吉個劇本差唔多難度
[black]孝惠[/black]二年,相國何卒,謚為文終侯。(史記 蕭相國世家)
人地係孝惠年間先老死嘅,成班人講咩劉邦呂后害死蕭何做咩野
戰國時代 - 明朝
可以連結返明朝倭寇問題 你見幾百個日本浪人加盜賊就可以玩到明朝幾十年
容易錯判明朝實力
日本天皇係佢地眼中係不可侵犯既
李嘉誠
劉裕算咩野mode?
曹值算乜mode?
點止百幾個
同身倭寇仲有新馬泰
自己中國人
都有做 唔止日本仔
同埋佢地一搶就走
又冇指定地方住
你又唔知幾時嚟幾時走
之後打朝鮮 話咁快就打完
最大功臣韓信係呂雉用蕭何個計搞死既,可以話搞班功臣呂雉係背後佔左一半,而蕭何晚年劉邦話佢收買人心入獄,我就唔信呂雉背後冇份。
痴線啦 到佢拎得哂成個日本佢會唔想做天皇?
事實就係幾個統一左日本既人都唔會取代天皇
孝惠二年,相國何卒,諡為文終侯
咁呢句點睇,呂后唔即刻殺佢?
人地叫小混混,我睇書少,請問出自史書何處?
係神道教眼中 天皇係神
好似係
司馬遷的《史記》中,劉邦「不事家人生產作業」、喜歡「狎侮」人,且「好酒及色」,做了亭長,還常常裝神弄鬼賒欠酒錢;大臣高起、王陵直言「陛下慢而侮人」。看上去,劉邦不僅是個傲慢無禮的傢伙,還是個遊手好閒的混混。

原文網址:https://kknews.cc/zh-hk/history/qj6g99r.html
睇到信長,秀吉,家康三位係統一哂成個日本之後,仍然尊重天皇既地位,就已經顯示出天皇係日本人既眼中係幾咁神聖既,取而代之冇可能發生
連登仔真係不學無術,人地講到明話天皇係花瓶,做來無用,你睇下豐臣秀吉點答明朝國書啦,屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞