豐臣秀吉算唔算歷史上唯一一個玩difficult mode由lv.1打到爆機嘅人

647 回覆
659 Like 23 Dislike
楊堅 都是easy mode

北周消滅左勁敵北齊
之後 楊堅 直接取代北周, 再消滅最弱既南陳
爆機
成吉思汗 努爾哈赤

其實邊個比較父幹??
得天下之易 莫如楊堅
唔記得邊個講
古人已經話easy mode
李後主唔知咩mode 情聖加詩聖 但唔適合做皇帝
後尾好似係分居狀態 其實點解

廢少少應該都俾佢食住 應該要上杉謙信level嘅人先鎮得住佢 不過上杉謙信好似不近女色 佢係咪無老婆
係 謙信無妻室無親子
咪就因為感情唔好囉
佢打低塔塔兒、泰赤烏、蔑兒乞、札木合時有王罕幫手,到左同王罕決裂,雖然話被人圍,但鐵木真手下有後來同忽必烈維持關係既兩大頭馬家族,勉強叫以兵力劣勢下衝陣撤離

鐵木真個人能力的確係強,呢樣唔否認,特別犀利之處係靠名聲引人依附,當然呢段係元朝秘史吹既,實際佢出蒙古高原前既歷史,記載並唔多
有本《元朝秘史》
蒙古入左中原、波斯之後,兩邊都有書寫歷史,分別用漢字同波斯語
好似話係女??
上杉景勝係養子
佢後代絕子絕孫算係報應?
朱重八 都唔算hell mode邊個可以算hell mode
大家留意下點解好少係元末既穿越爭霸小說
因為點寫本小說都唔會夠朱元璋神奇
由一個完全唔識字係街乞食既乞衣做到開國皇帝

重誇張過個篇咩$500做國家主席既潮文
馬皇后其實只係郭子興既養女 唔係親生女
而且娶到養女 都係靠朱元璋打到戰功既功勞
打個比方
一個乞衣+入黑幫做卒仔 要幾難先娶到龍頭大佬個契女
其實佢唔識字,點解又識行軍打仗??
成哥你咁鍾意講外族打柒漢族,請問有幾多個遊牧首領係識字先識打仗?
謙信你聽完笑下就算,係日本史界已經係出名膠嘅假設
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞