豐臣秀吉算唔算歷史上唯一一個玩difficult mode由lv.1打到爆機嘅人

647 回覆
659 Like 23 Dislike
咁多年攝關武家甚至明治時代班藩士都無人敢廢左佢
你可唔可以搞清楚邊個覆你必樣野先
受得關白位仲會係想估天皇
咁咪姐係有人會做囉
家陣只係討論緊
有能力係咪都唔會反天皇
足利尊氏郁天皇係因為天皇想郁佢先
你又話天皇冇權冇勢
得個名
但又話天皇可以郁人
係姐係點
你可唔可以搞清楚邊個覆你樣野先
咪答咗你囉
有個名既
啲人見到你會拜你既
就會有人想要嫁啦
名同利 有利就想要埋名嫁啦
袁世凱當時兵力都玩哂啦
咪又係要登基?
其實所有野一樣嫁 點解要出個皇帝名?
咪又係用嚟打飛機
睇唔明
歷史學上舉證責任在要證明該事為存在的一方,而其他人不需要證明你的立論為假(假設你根本無證據證明該事為真嘅情況之下)
咁邊個可以證明我覺得佢會想做天皇依個諗法係錯?
因為我唔明我覺得佢會想做
而比人笑
但佢地都證明唔到秀吉一定唔會想做
憑咩覺得我係錯呢
受得關白位仲會係想做天皇
上面啲人講到佢管哂成個日本
佢玩哂咁
咁如果佢清哂啲大名
佢會唔會咁做
冇人知嫁
因為我記得佢打朝鮮當時
係未佔哂成個日本既
所以先覺得佢大想頭
唔識你就收檔啦
你爬番啲文再討論
真係on9到頂點
死撐既典範

教宗會取代耶和華一樣

就算討論可能性 都係信長先夠膽咁大逆不道
做關白都有人崇拜的,不過係英雄崇拜,崇拜佢既豐功偉業。
崇拜天皇係宗教性的,而且呢類既原始宗教,血統決定左你有冇祭祀既權力,搶左黎都未必做得穩的。
不如你都講下邊啲人真係岩先
又有人話天皇冇權
又有人話當時日本秀吉佔哂
又有人話唔係 仲有其他大名
不如你都解釋下
你咁都叫討論
你識哂又唔講論點
咁似維園阿伯既
你兩個無謂拗啦,一個係攞住另一個人冇做過既既成事實黎嘈,一個就攞住佢唔死就點點點既可能性黎嘈,大家都係得個估字,冇學理既,打和super啦
天皇有成個人係到
耶和華而死
你點取代佢呀
成件事唔同呀大佬
偷換概念
條友根本唔明日本民族性,用中國比較完全 9 up
豐臣想做將軍做唔到,左拉右拉先頂盡做到關白
德川又係搞一大輪先拉到關係做將軍
你想做天皇唔係拳頭大就得咖大佬
個個都知咁既野係廢嫁啦
你諗下達賴喇嘛一直都玩輪迴既
家陣佢都話冇咗輪迴啦
就係唔想比中共屈個新既達賴出嚟
但係中共都等緊達賴死
再推個新人出嚟啦
你依一代唔信
但你既下一代唔會有咗深印象
再下一代就信咗啦
呢個一定係平行世界既信長

佢老豆信秀本身已經係下四郡有實力,不過唔係實質既尾張大佬,但掌握熱田神宮財產,同時與幕府拉攏關係,就知道織田家響濃尾平原呢個要地,係幾有影響力

信秀最大挫折都係小豆阪戰敗,失去響三河既影響力,以及令到織田家其他城主蠢蠢欲動,織田信長一上檯其實係處理老豆留低既蘇州屎
佢將中國人個套套係日本人身上
根本冇討論空間
冇任何文件、書信等等証明佢有做天皇既念頭,
另外用客觀條件黎睇天皇既特殊地位,秀吉既生平事跡等分析。

既然你冇合理證據証明你既推測,當然唔會係合理既推論。
咁你想霸埋黎做,都要求下雨祈下福,又屎忽撞棍有次靈先有人信架嘩
現成有個祖宗十八代已經建立左宗教權威又任你當傻仔舞既人,做咩要食埋人地自己做??大名都有行規架,唔守行規,比人斬開廿八碌
其實全世界既歷史上
都好少有一個帝國既開創者係完全冇任何背景同血統 賤民出身
朱元璋真係一個bug黎

豐臣秀吉雖然都係類似出身
但拎佢同朱元璋比
就好似日職同英超比咁囉。。。
我知呀
咁有冇證據證明佢一定唔會想做
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞