豐臣秀吉算唔算歷史上唯一一個玩difficult mode由lv.1打到爆機嘅人

647 回覆
659 Like 23 Dislike
所謂既血統咪又係ff 出嚟
如果真係成為到霸主 拎埋個信仰
其實佢個地位會更穩
點用佢一定唔會推翻?
我試下提一個:
馬木留克王朝 - Baibars(拜巴爾一世)

佢被人從中亞賣豬仔到埃及,跟阿尤布蘇丹做侍衛,然後扶搖直上,當馬木留克取代阿尤布時,佢做緊將軍,最出名係響約旦一帶擊敗西征既蒙古軍(當然主力既旭烈兀因蒙哥逝世,急速撤退,留低非主力既伊斯蘭、突厥部隊)

隨後據聞因敘利亞戰事不和,參與刺殺蘇丹,取而代之,就任後同蒙古人響敘利亞一帶拉鋸。響埃及黎講佢算打爆機,但面對耶路撒冷、敘利亞黎講未算。
中國大還返
唔會 因為中國軍力同美國鬥差只少50年
唔係張無忌讓佢
佢死左9年
泰皇以前有實權
唔係同一件事
天皇冇實權 唔等於冇誘因
如果成個國家好信依樣野
佢取代到天皇既
咁就權力上同思想上都控制到人民
對當權者係更好既事
咁佢未死個陣都仲有其他大名係到啦
姐係都未做到成個國家佢話事
秀吉都一樣 未清好哂成個日本就想搞明朝
諗太多
當時既人就係信呢啲FF,而且將呢D FF奉為最高價值丫嘛屌你
咁點解豐臣又改姓豐臣又要關白,你都講到佢唔信依套
茶茶係織田市同淺井長政個女黎
三乜撚野姊妹
明智光頭
你講少左宮本武藏喺北京嗰單,佢嗰陣去北京遊歷得罪左錦衣衛,幾百人過來圍佢,佢一野飛翔震烈斬,斬到山崩地裂,死左兩萬人,史稱王恭廠大爆炸(佢為免自己既功力俾人發現先專登印啲人去明軍火藥庫王恭廠)
我覺得朱元璋先係喎
佢講緊淺井三姐妹,茶茶,阿初同阿江
講真果句, 明朝根本唔夠滿清打, 遲早被滿清征服

薩爾滸之戰 松錦之戰
明軍有咁好優勢, 一樣全軍覆沒
所以滿清攻入北京是遲早問題

只不過 李自成 搶先一步攻入北京咁解
不過李自成可以攻到入北京, 都是滿清幫佢消滅左大量明軍

洪承疇原本打到李自成差唔多收皮, 之後被調去打滿清,結果全軍覆沒
好撚on9 兩個柒頭亂咁比
時代唔同點撚樣比呀
足利尊氏個陣日本係未穩定
冇幕府 應該係話足利同後醍醐天皇都有份收北条氏皮
個陣天皇可以話係日本歷史上少有既掌權時期個陣 而足利要郁當時既掌權者 其他人唔同意好正常
但到秀吉個陣佢已經統一日本 唔係唔敢郁 只係不屑做呢d野
屌自膠左
羽柴秀吉呢
講地獄mode又有成就既人諗起海倫凱勒 可能唔算打爆機 但都好癲
猴子一生人最寶貴資產就係遇到伯樂:信長,改變人生,不過信長唔死,猴子頂儘是被信長封做戰國大名
德川當時佔日本武力近25%,就算豐臣聯軍有75%硬碰都重傷,況且聯軍各懷鬼胎,只不過猴子太强勢,有D似項羽统合諸侯
我諗係學術台嗰嗰都知茶茶係阿市嗰女,淺井三姐妹嗰名又咁響,所以咪簡略佢三個女嗰名做三姐妹囉,sor,下次寫清楚啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞