有冇跟開英國脫歐新聞嘅手足

748 回覆
50 Like 4 Dislike
EU班仆街,no deal睇下邊個傷啲
其實依啲49對51 比數既最佳解決方法就係拖時間
將成件事講到有幾煩得幾煩 有幾耐拖幾耐
拖到有大事發生或者有機會先再搞佢
如果拖唔落去就成件事斬件上 逐項拖
冇人估計到脫咗之後個影響去到幾大
更加冇人想做罪人
利申:陰謀論
法國脫歐派未成氣侯
亦都未有足夠民意支持
加上法國而家係歐盟大佬 靠歐盟cap水
邊個會想脫
仲有北愛獨同蘇獨...
仲有疑歐派上台=/=脫歐
意大利同希臘一樣極右疑歐派上左台
兩年前馬麗勒龐選舉前大大聲講會舉辦脫歐公投
到第二輪投票果陣咪又係收晒聲
上次就51:49
而家再搞公投真係有可能60:40
其實依加真係no deal brexit真最好
短痛就一定有架啦
其實no deal brexit嘅話關稅同邊境會點算?
蘇格蘭班麻煩友
成日想獨立
北愛又係
愛爾蘭當年走咗咪變咗歐豬囉
蘇獨其實收咗皮,你睇上次snap election SNP得票就知,d選民想你專心應對brexit多過搞埋呢d野
英國都仲叫話有英鎊
蘇格蘭脫咗用乜貨幣先得架?
歐盟話過唔會俾獨立後嘅蘇格蘭即刻用歐羅
BJ is coming
搞多十年八年班brexiter都死得七七八八啦
唔係好大機會
係100%會贏
但站在花生友立場好想睇英國佬自己玩自己
直到永遠
英國妹鬼妹黎計ok柒下
跟住英國發覺唔夠移民用,放寬居英權,BNO撚或成最大贏家
May姐個垃圾八婆快手死左去
你比我都ban鳩你
始終英國想要最優惠關稅 就要聽歐盟支笛
愛爾蘭/北愛邊界都算
直布羅陀未來留比西班牙決定呢個真係
又掉番轉黎講 我又唔覺得may姐係有心令英國脫歐
話哂佢以前都係同cammy同一陣線
只係個問題係佢無可能ban左之前公投既結果
或者咁講 無咩人諗過今次brexit deal否決既暗示
係走?係留?
走既話歐盟果邊好明顯講到this is the final deal 無得再傾
留既話就違憲 否決公民投票既結果
(即使有幾多民調話大多數人依加選擇留歐)
我係may姐是但傾個爛方案 借啲耳快快手落台等下一個人收拾爛攤子好過
理論止EU referendum係non-binding,而議會係sovereign,點會係違憲
直布羅陀未來係英西兩國再傾,姐係唔洗傾,只會維持而家的狀態
咁講 英國政府無第二個原因去搞第二次公投
好似上面巴打們話齋 咁樣只係自打嘴巴
Btw 公投果陣係英國
每個鬼仔鬼妹都同我講邊有咁易brexit到
然後走圦vote to leave
EU唔係真係大家想像中咁唔掂
就算意大利咁撚柒, gdp都唔差
可能我地受華文媒體影響, 尤其tvb日日笑鳩歐洲吹奏支那
人地係國窮民富
支那表面風光,事實係國富民窮

德國啲office 同apartment租金係英國公投之後直線上升, 班商人用腳投票

no deal 既話大英祖國真係有排煩
除非可以做到瑞士同歐盟嗰種關係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞