有冇跟開英國脫歐新聞嘅手足

748 回覆
50 Like 4 Dislike
May will survive the vote
這是BBC有關保守黨不信任動議程序的圖片。

如果文翠珊勝出,未來一年都不能再發動不信任動議。

如果輸了,她要下台,並且不能角逐緊接的黨魁選舉。

如果只有一人角逐,他自動當選黨魁;如果有兩人角逐,就進行黨員投票程序;如果多於兩人角逐,黨的國會議員先投票,最高票的二人再供黨員全員投票。

香港時間幾點??
但呢個時代需要BJ呢種癲佬
脫好唔脫好,唔好話咩做強國啲死人嘢
要保持到繼續走落去
咪搞到其他大國咁半沒落(而家都不遠)
係要有啲痴線人去做
話囗未完
好刺激好睇過戲
新歐豬2019:

英國
意大利
羅馬尼亞
保加利亞

英國保守黨黨魁兼首相文翠珊英國時間約早上8時50分開始在首相府門外向記者發言,表示她會迎戰不信任動議,盡全力爭取勝出並留任黨魁及首相,表示自己為國家的利益服務,英國脫歐快將落實到。

她警告,如果現在換黨魁,英國將不能如期3月29日脫歐,脫歐需要押後。
即係曲線叫remainers 反佢?
屌,最低嗰兩個
散到成個西歐都係騙子
歐豬其實係成個制度不完善所致
同要成個市場有嚴重信心危機
引發系統性風險先會有機會出現
”I will contest that vote with everything I‘ve got“ - UK Prime Minister Theresa May says she will ”stand ready to finish the job“ as no-confidence vote is triggered
當初都唔知點解比呢兩個咁既窮國入歐盟
今晚May姐不信任投票
咁可唔可以告大政奉還果群人畜意謀殺英女皇
呢個形勢, 邊個接棒死邊個.
會唔會出現"冇人角逐"呢個scenario?
真係出現呢個scenario的話又會點行法?
英女皇有絕對權力
四十幾年前試過 仲要直接搵個貴族

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alec_Douglas-Home
【 *陶傑 評天下*】 *歐盟連體嬰👭!?*

🇪🇺歐洲太急速成為一個前蘇聯咁嘅統一聯盟。但唔做歐盟又唔得,因為28個國家好多係細國,會俾其他強權包括俄國同中國,逐一擊破同有效分化。
//
但係箍埋晒啲條例又會愈搞愈細,而家已經係搞都血肉連皮,血管同細胞黏埋一齊,好似一對暹邏連體嬰*,一分割就只能救活一個,另外一個心肺功能衰缺就一定必死無疑。😟
//
所以而家英國就遇到咁嘅問題,係我幾十年嚟未見過。而家只能夠用生死未卜四個字嚟形容。

(*暹邏連體嬰 Siamese Twins 係1811年喺泰國出生嘅男性連體嬰,意思係不可分離,硬要分開嘅話,後果自負啦😏)
Skynews 報有一百零七個MP公開支持May姐
幾點投
最合理嘅理解係由於人口老化嚴重
西歐多國需要東歐嘅新血補充
但正如香港每日150個
有量無質基本上係搵嚟搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞