有冇跟開英國脫歐新聞嘅手足

748 回覆
50 Like 4 Dislike
希望上番10.5-10.6
想平手放番
你10.幾多買?我10.5
Ebanking 買?係就等下囉
想當年BREXIT 好多專家預測2018年尾會POUND USD 1:1
睇錯,去旅行姐。。。買得幾多丫
我買左成十萬港紙,嗚嗚
依家個deal係agreement to have agreement,之後trade deal傾唔成都係仆直
脫又跌
脫唔到又跌
玩Headline姐,有利好Headline就會爆升
脫唔到會唔會返番去以前11以上?
如果純粹用經濟角度黎講,一定留係comfort zone最舒服
做乜咁睇唔開
根本要成個國家既人民發奮圖強係不切實際
形勢比人強
大部分人都係得過且過 煮埋黎就食
香港人已經係全世界數一數二勤力
但大家睇返自己同身邊既人係咪個個都好有鬥心
而歐美呢d只會更差
早買左,諗住有二三千賺下,個排GBP USD上到1.32
我都覺得自強嘅想法太Utopia,睇下英國個富豪榜,十個有六七個都唔係本地英國人,你幻想下有朝一日香港富豪榜係曬大陸人,個個炒至香港啲樓天咁高……… 敦倫根本同香港同級嘅窮人地獄………你仲有冇心好似上文咁鳯凰重生,不如食下福利仲好啦,反正重生都係益左班外來人………
咩福利多養懶人根本係false premise

講福利北歐國家好過英法德n萬倍

人地都發展得好好

福利多養懶人呢個point根本係比資本家洗腦
有民主起碼窮人有得反枱,香港
香港就無謂討論黎off topic la
一出返太陽就成班人出返嚟幻想重建日不落帝國
就算俾咗民主,香港人都唔會反檯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞