有冇跟開英國脫歐新聞嘅手足

748 回覆
50 Like 4 Dislike
仲講公投嗰陣 真係唔怪得知上面仲講咩愛爾蘭仲係歐豬、南歐成班死窮西、法國一齊脫歐啲reply都咁多正評
啊may傾到而家咁嘅境況都無人敢逼佢宮,當初吹捧脫歐班政客唔係縮埋一邊就係誠實地幫屋企人搞移民
佢哋係有路數幫「大英帝國」重振雄風嘅,就唔使等脫咗歐之後啦,而家仲唔撲出嚟救國咩?
好心你哋就唔好將自己個強國夢夾硬質落其他國家嘅人度啦
屌俾晒位仲拿埋條梯俾英國佬爬返落嚟
無,笑下你班傻西國際零視野咁,妄想脫完歐「陣痛」完實會好景咁姐
咪使旨意喺度偷換概念
驚閪咩
一陣陶傑出文吹捧下
連登仔又有口水尾食
點resolve northen irish boarder?
NI送返比Ireland republic
無知一問,而家英國有冇可能唔脫歐
Nigel Farage就德國人
Brexit means Brexit
成個NI都係pro UK politicians
點送?
根本就做唔到
又要end free movement又要no hard border
點做?
不如三盤兩勝算啦
唔好on9啦
European Court of Justice rule左英國可以單方面取消脫歐
只要英國內部合本地法例情況下達致留歐共識
英國就可以同歐盟講取消article 50下就脫歐嘅申請
留歐做德國契弟可保二十年安穩
留歐點樣做德國契弟呢?

歐盟個投票制度就partly按人口比例嘅
英國+法國就輕鬆多過德國
咁點樣做德國契弟?
剩係難民危機德國都食左大部分啦
洗唔洗你大英帝國食呀
歐盟話唔再同英撚傾 個種廢
整個北愛特別行政區 行一國兩制
對愛爾蘭冇border, 對英國有border
有,但最大機會係拖得就拖
你估下搞啲咁嘢scotland仲留唔留英?
唔好玩啦,歐盟已經由德國主導,難民危機都要聽德國話硬食難民,利用歐盟大一統壟斷左成個工業製造,賺取大量貿易易差,根本操控哂成個歐盟經濟命脈,其他歐盟國家只可以睇德國面色,唔好呃自己歐盟係民主組織啦
印象派論政
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞