有冇跟開英國脫歐新聞嘅手足

748 回覆
50 Like 4 Dislike
其實由Brexit win ,到Boris Johnson被Michael Gove出賣做唔到PM 文姨上位,到May 可以survive到今日,每一樣野都係令外界大跌眼鏡
係,英國單議席單票制都搞到咁, 唔怪得行比例代表制嘅香港更加四分五裂
差好遠,當年希臘全國一致覺得俾人欺凌要反枱,但而家英國係全國意見一分為二
依家may姐玩自爆嚇DUP就範
May姨強勢上台到而家咁柒都未落台
已經係奇中之奇中
當年eu係寸步不讓
其實EU怕咩no deal?損敵一千自傷喺咩位?再者傷咗都復原得快過英國,何懼no deal?
純由經濟角度睇,有deal起碼有數得計
無deal就大家都唔知會點
有deal對市場係好過無deal
EU有個good deal點解唔deal?
U.K.’s May to Face Confidence Vote as Party Lawmakers Turn Against Her
Bloomberg News
2018年12月12日 下午3:44 [GMT+8]

British Prime Minister Theresa May will face a confidence vote among her own Conservative lawmakers after at least 48 submitted letters calling on her to step aside, Bloomberg News reports.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-12/theresa-may-to-face-no-confidence-vote-brexit-latest
如果brexit係純經濟角度係人都識講啦
都2019年喇 仲有人覺覺愛爾蘭係歐豬
而家踢走佢搵邊個做?
boris johnson
大政奉還
佢上場保守黨溫和派加留歐派退黨都似
佢同Rees-Mogg 都唔受歡迎
Sky news報導,文翠珊會在星期三上午於唐寧街10號門外發表聲明
BTW我都想知邊個夠膽接火棒
邊個接死邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞