有冇跟開英國脫歐新聞嘅手足

748 回覆
50 Like 4 Dislike
比北愛永久留歐好過
In May We Trust
UK PM Theresa May wins confidence vote with 200 out of 317 Tory MPs supporting her to stay on as leader

bbc.in/2EqvLyZ
117 Tory MPs voting against May is a clear sign that she’s not passing a Brexit deal anytime soon.
成班又屌人child 燈乜野見獨就撐英脫歐。呢D先最幼稚。 英國政權肯將脫歐 蘇格蘭獨立俾人民公投。呢樣已經抵讚

脫歐技術問題一定複雜 , May其實愈戰愈勇。開頭Johnson 呢D 9upper 已經無貨。

仲有吹奏愛爾蘭GDP唔該睇五六年前佢地點。2008年之後真係食草咁濟。
公投只係一場賭博,不過第二次賭輸左
其實當民意咁接近,根本唔應該公投
公投無話唔應該
唔應該嘅係如之前巴打所述
條問題定義得太濶,變相所謂共識一直唔存在
得個勇字有鬼用 佢份deal始終搞唔掂北愛問題, 過左就真係等睇The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland 變成 The United Kingdom of England and Wales 事頭婆忽然成為亡國之君
不信任動議 否決後點睇
1. No deal
2.永續backstop

Delay art 50
2nd referendum 未
May姐俾EU撚化
咁當年卡梅倫承諾左會做脫歐公投,某程度上咁樣先可以嬴到大選,點都要做
的確佢係賭輸左,對佢最好結果係留歐派以些微優勢嬴(即係50.X對49.X果種)同時佢都係咁諗,一來咁樣可以同EU話英國民意對EU不滿可以R更多著數,二來又留到歐
已經入了死局,準備定係北愛邊境起鐵網都得了
然後咪計錯數成個國家幫佢埋單
可能覺得英國人會醒目投留歐
即係依定一係硬脫?
一係留係歐盟做二等成員國?
睇你點睇為之二等
實際待遇上係冇分別
不過以後實俾人藐
佢嘅唔醒目唔在於啲人投脫歐
而在於無清楚define脫歐,同砌好後手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞