[CW]Arrow/The Flash/Supergirl/LoT/Black Lightning 綜合討論區 (9)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
90s Flash咁就收左皮?
可能係john wesley shipp既極限
佢好似講過唔想著番90s suit
anti-monitor
黑超人似係john deegan rewrite自己變成 我估

同埋唔同意今季crossover廢 係無上季打仗咁大場面
但堆easter eggs+bat family intro已經收貨
上季cross over人地拎黎同JL movie比,同埋人物多好多,但今季佢crossover嘅鋪排好排隊出場式,冇乜起承轉合交代,好明顯個故事係廢d

Easter egg同reference係就係正,但呢d唔使crossover都做得。今次crossover故事性真係好唔夠
各有各好啦
今次crossover 我睇得好過癮 故事都幾有趣
最重要係引入gotham 同埋arrowverse 4巨頭集結
我覺得今次好睇d wo 下下打外星人都睇到厭 elseworld呢個idea幾新奇同埋可以睇到佢2個同其他角色既互動我覺得幾好 冇悶場 加上又帶到新角色入去 加好多gotham既彩蛋 我覺得比起上兩年打外星人個次好好多 其次就係上年打納粹都幾好

想點呀
今集應該有有史以黎最好睇既一集
上季Event係就係好正不過最後明顯Budget有限有少少趕收工,今季Cut咁集又少啲人,係每一個角色身上更扔本都係好事黎
你睇下尋日打Amazo果場, 做得好好
今日呢場剩係身處Gotham同聽Batwoman Theme已經好正,仲要一堆彩蛋
Oli都威得夠耐 期望有一日Batman會出場打到Oli仆街
我估講到Batman呢啲傳奇角色 CW唔會夠膽寫佢打輸俾Oli
楓林仲未有
唔會輸但平手囉 stephell amell都有份編劇唔會寫到自己打輸既 更何況佢係arrowverse大佬
佢宜家又係試下野
到下年就真係有crisis?
即係下年將所有earth合返埋?
咁再下年/下下年又可以infinite crisis將d earth分返52個
??
應該唔會出埋道具既 我諗多數都係見到面olie覺得batman太暴戾想阻止佢所以打但最尾有人制止左跟住2個再聯手打boss多
今集Caitlin望住batwoman講who the hell are you個陣好天然呆好正
catlin D表情真係好鬼死得意
傳統英雄劇劇情
Diaz做差佬同反派都係一樣咁廢
Catlin bb 笑得好可愛
今年呢個crossover似係鋪路
除非佢破例下半季都搞一次大crossover
佢真係屈機 樣得意又靚 有身材腳又正 但又似賢妻唔似會比帽人戴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞