[CW]Arrow/The Flash/Supergirl/LoT/Black Lightning 綜合討論區 (9)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
大家都帶眼鏡金頭髮就話似
咁點都係Queentin慘
個細女死左,又返黎
返黎又死,又復活左
掛住俄羅斯隊酒開片,其後又長期離家出走時間旅行
然後到大女死左,冇得復活
好彩細女走左,唔係既原本死埋一份
點知又整個大女分身比佢,仲要衰女黎
忍唔到係個荒島殺左個女,痴Q埋線
好在個女死唔去,不過繼續出賣佢
最後為左救女死埋,連個細女最後一面都見唔到
可惜細女過後到而家隻字不提,終日掛住同女友扑野
笑撚到仆街
巴打咁正有時間睇live
仲返緊工,今晚返屋企先有得睇
唔好劇透住
仲有arkham asylum好多easter egg
Penguin,Poison Ivy,Clayface, the Riddler,Bane, Mr. Freeze,Scarecrow
仲有今集個編劇放埋自己個名入去(Marc Guggenheim)
oliver : hey!
一次講出哂gotham既野同埋幫batman鋪伏線
厲害了我的cw
Batman會出現係Arrowverse應該係遲早既事
岀得superman 無理由唔比岀batman 既
個權喺dc度,要睇dc想點玩
睇唔透間垃圾
係wb到先岩
下年crossover Crisis on Infinite Earths
比Gotham拎左??
但Gotham就大結局
Firm左?故事係講咩 dllm cw剩係呢幾年既crossover已經可以當係jl1 jl2 jl2 jl4咁上仲要應該幾收得添了
今季crossover好廢下, 有上一季咁大陣像
但究竟Final boss係邊個呢?
呢條友好似唔算壞人, 似Dr. fate d frd
另外有冇機會用呢個crossover merge Earth 1 同 Earth 38?
最尾Earth 1出黑衣supermam, 咁即係Earth 1有自己sm 同 sg?
而且batwoman又出係Earth 1, Earth 38 又有自己個batman, 如果唔merge universe, 其實故仔好難寫
今季crossover好廢下, 冇上一季咁大陣像
但究竟Final boss係邊個呢?
呢條友好似唔算壞人, 似Dr. fate d frd
另外有冇機會用呢個crossover merge Earth 1 同 Earth 38?
最尾Earth 1出黑衣supermam, 咁即係Earth 1有自己sm 同 sg?
而且batwoman又出係Earth 1, Earth 38 又有自己個batman, 如果唔merge universe, 其實故仔好難寫
問題係Earth 1 barry同自己earth 既sm sg frd唔熟, 下下寫故事都要cross earth, 有D煩, 如果係曬同一個earth會好好多. 仲有佢地earth 1有聽過batman, 但好肉冇人聽過superman.
我估今次個博士用本書個後果/ side effect 有機會merge earth1 earth 38
有幾會merge做 earth prime
似係啦
Monitor都話someone is coming
仲未有1080
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞