[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (30) 食豬食菜身體好

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
由5d4 轉會入左a7r3 +2470gm, 所有野都好好但想問下你地執相(raw )有無咩技巧。。。因為啲raw 真係好灰,好似執極都爭啲
dl d preset試下先
睇慣左c 牌
如果唔洗加太多錢,我都想iii 換Riii
邊度有得換
我都想知
請問Sony有冇原廠差電器係可以差到NP-BX1?官網啲型號好似都唔岩。
用 photoshop, lr開 就用其他 present
預設用 adobe present既色係麻麻地
一係就用 capture one開, d色會好好多
用a7 r 3 加 metabones 5 加 c記 2470 2.8ii 一轉焦段要拉一輪風箱先可以對焦係咪正常
我用R3 + mc11 + 24-70 F4L 甚小拉風箱
我拉成廿秒,要拎去代理check 下個接環
上網睇Canon 24-70 L 質素重好過Sony 支2470gm ...總之轉會時唔禁急放,而家得番支50.2L 保命
對焦既可靠,一定是GM較好
希望換左接環ok, 如果唔係真係要買gm
用咗紅 mode定綠 mode?
用左年幾a72 想轉a73 但佢個價keep住日日跌
月頭15000 月尾14000

https://www.price.com.hk/product.php?p=293014&ct=history

綠囉, AFC 成日用用冇反應十幾秒
依期可能關sony做緊冬日賞事
連百記果啲都減埋
我都有留意
等跌定再諗
9個月趺左3千...好似股票咁
D 二手相機同細鋪價差不多,最多平幾舊,仲要未必有保養..
所以唔差果1千蚊寧願去細鋪買仲好啦
其實sony body 都真係出名降價快
要牙膏廠 model出得慢個價先穩
依家先出A7rii 會否不智?
供架R3好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞