[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (30) 食豬食菜身體好

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
最緊要影到好相
得閒可以帶囡囡行下MK/CWB Showroom
用支24.8z配APSC機,或者85F18配FF機試影,拎個視角上既印象先
四寶買平1400
分期都平700
四寶有冇伏
想問下買a7 iii 邊度買好啲?我見四寶平sony store好多 但sony係咪有得做24個月分期?
其實分期平700,我不如去返SONY算
700除12/24都係好少錢, 咁點解唔去SONY, 唔知MC11/50.8仲有無得送,但以下既野一定係SONY WIN
1.SONY有會員積分, 新登記會員, 新加保養, 要加1$1分。當A7M3係18,000$, 即係有18000分, 1萬分換到300$禮券, 拎去+124.1$買到張64M卡, 你話邊度抵?
2. 分期又唔洗手術費, 供到一半就全數找清唔洗另外手續費, 相反, 係四寶分期, 如果供到一半, 你仲要加多300$手續費
另外,買得70200GM咁貴既鏡
整多張新既信用卡,拎埋迎新, 分分鍾加埋平多1千幾蚊
我就係以上既方法去買新機/新鏡,絕對好過去細鋪囉
Sony分期係咪只可以用hsbc卡?
咩卡都得,但24就要hsbc同citi好似係
無hsbc 本身諗住係四寶買body, 係大舖分期買鏡
佢試下問,有錢做咩卡都得
Sony買2萬野換到2萬積分,即係多600$禮券
其實想問點解咁多人中意分期供機鏡
萬零蚊 又會影響信貸評級
有咁既需要咩?

利申 出黎做左年幾野
但係禮券可以幾張一齊用?
每次1張,但唔同分換到唔同價值禮券
準時還唔影響
分期個感覺好似無咁大壓力掛
有人出黎先做1-2年
巴打月入60k 樓上
其實準時還到就無咩影響
除非你所有卡加埋得2萬Limit而你又碌咗萬8萬9
老老實實sonystore買野大部份野都比街外大鋪貴

如果同價或預訂我先會同sony store買
知唔知百豐而家買會有咩送?sony淨body都要17500
係呀,新機新鏡先會Sony買
有時減價貴出面小小都會簡Sony
佢而家個會員積分做得幾好
上次入左枝24105都賺左1萬分,換到300$,因為等唔切佢到貨,入左其他鏡,然後原價放比巴打,當賺左張m卡
自己去問同sales R贈品,應該沒原廠電送

唔分期的話,試下去肥花問現金價如何
細佬近排想出機
上網搵過吓
百豐: 原價 有分期 送sd卡 電 coupon
Dbase/肥花: 現金平過上面
細鋪/四寶/三洋: 再平啲 但行貨sony都未必肯保
請問咁樣啱唔啱
巴打有冇話平時去開邊/推介出機
四寶三羊買過幾次網上登記返就有保,行貨唔會無,但佢地service好差,明明打左電話話留,我去到先拎比我,仲要等勁耐。唔差幾百$去返大鋪又多野送,信心好d,自己諗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞