[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (30) 食豬食菜身體好

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
代理既建議係送藍盒
不過上面話當時講咗送黑盒
應該以落訂所講既為準
儲錢上gm
去旅行去到盡
買鏡頭買到盡

唔好比遺憾自己
旅行以街景為主: 24105G+1635Z
會有唔少室內景要影: T2875+1635Z

尷尬位置在於你會計劃入1635,確保廣角端有足夠走盞,所以24vs28個問題唔太重要
剩低就係大一級光圈+平D vs 75-105嘅焦段+原廠(假設你唔想帶三鏡去旅行)

個人偏好24105G,一來原廠二來重視多一截焦段三來對T2875黑角+BOKEH稍為在意
愛需要及時
沈晚上星際買左盒cmos清潔棒, 睇晒3層得一間有
本身仲諗住順手入枝E 20mm 2.8餅鏡玩下, 居然冇間有

想問下各位爸打,我部A7ii個cmos係咪入左塵?
過左保,打算拎去sony整,唔知幾錢
開心使用中,去旅行夠哂玩,要壓景帶多枝85.8
300? 唔記得
過保都會幫抹,錢問題,聽講幾舊
不過其實前面都有巴打講開想買cmos棒自己抹,可以追下Post
自己用開VSGO都OK,可以淘返香港
試過抹都抹唔清,又驚整壞 所以先拎番去原廠整
我買果隻係Green Clean, 一盒有5包定4包
同VSGO比都貴貴地, 不過我急用所以照買
假貨冇得原諒啦
去日本真係長插24105算
呢個真,日本唔洗16咁wide, 24都夠
105又夠做景壓景
龍仔放左風會出?
識人原廠抹完cmos花左要成塊換
當然新嗰塊係Sony俾錢
我係鋪買,二千九左右
SONY又有PROMOTION
咁平,睇黎我都係留番自己用算
龍仔有枝70-200 2.8,不過得canon mount
部A7000幾時會出 等得好苦
我都想佢出,
平執65, 60
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞