[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (30) 食豬食菜身體好

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
16990 百記HSBC+APPLE PAY 8%回贈最多700左右$(賞家居6%+APPLE PAY 2%),再食埋張卡迎新禮品(800$賞賞錢)
當部機17000$, 扣哂上面卡既回贈, 15500$
之後百記仲有萬寧券$1000可以大約92折放返出去
即係15500再扣900$
最後係$14600, 如果話四寶最低,咁扣哂所有野
一定係百記最抵,又多野送, 自己諗啦
唔係SELL卡,而家教你點樣用最平價錢可以係有信心既鋪到買到正貨
我岩岩POST計法, 食埋張卡迎新
我知有好多店會話連代理都唔識分真假
但其實分別好大
睇外盒都已經見到差好遠
當然睇埋filter上面d字可以再肯定d
但大多數時候睇外盒已經足夠

天祥+$100係直情連個盒都唔同樣
拎起手仲要係輕d
應該鋁邊黎
真貨係黃銅
+$100我都算啦 但你比d咁既野
到底仲想唔想做生意嫁
very useful
即係要張貼紙?
行貨下面銀色反光貼紙係代理貼
比貴d但肯定係真
水貨無果張貼紙 但平d
會唔會係唔知邊度嘅水貨?
冇見過咁嘅包裝
初頭我都有咁諗過
但係filter重量係唔會因為packing唔同而輕左
有冇打算去天祥問個究竟
有意思咩?
無論係明知假都賣定係誤入左d假貨都好
一間公司連貨源都唔清唔楚仲可以講咩好

仲有個重點係竟然要人+$100
本來係唔需要嫁

收多左$仲要係假係錯上加錯

大家以後買filter小心d啦
巿面上暫時仲未見過
可能怪錯左佢
如果呢個係真貨既話姐係B+W cut左cost

但佢都係收多大家$100
龍仔一開始有冇講明送邊款B+W?
其實會唔會一直都係送藍盒?

咁依家天祥俾大家選擇+$100轉黑盒
又或者繼續等藍盒
想問下18135拆kit幾錢?我有支想賣但唔知價
有無ching想收a73
功能正常無花 可以留tg傾
百老可以分兩次收錢,兩個人兩張卡,食晒8%!
想問下巴打們
手頭上用緊a7iii+samyang35.4 +kit鏡
黎緊去旅行,平時會拍片
賣走samyang35.4+kit鏡入tamron2875+1635z 點睇
定係24105g+1635z
budget 有限1635gm應該唔考慮
唔該晒
好似冇咩人講70-200 gm
幾肯貴
要勇氣先拿到張卡來找數

始終幾重下,怕少帶出去影相都幾浪費下

忍到手就等龍仔
呢個夠絕
機會已不屬於我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞