[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (30) 食豬食菜身體好

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
mf不了,用唔盡A7iii
出MF餅鏡咪玩啦
咁我買三代機黎有咩意思
要699對焦點黎慢慢扭?
有無圖睇下啲2.8光景淺景深做成點?
想問下咁多位大大
用24mm開chop mode 當35用
人樣/而型會唔會變到好怪?
有無人用samyang 35f2.4, 同Zeiss 35f2.4比較質素會唔會差好遠
2.8?
蔡鏡shape到界眼
三洋全開 有嚴重紫邊
差一倍價錢 差得遠
ZEISS係間MF Lens公司?你蝦我唔識野?
純德蔡就剩係得MF lor
就算日蔡Touit/Batis系列都有大把E mount AF鏡啦
更唔好講Sony Zeiss個堆

35mm F1.8 如果佢真係出MF
我諗就算真係塊消化餅咁薄都一定唔會熱賣
今時今日仲有邊有人中意慢慢扭
我中意MF不如買舊鏡上接環好過
你仲可以用黎開工, 實多機會, 支鏡係你度可能好過係我度
估唔賣支FE最早期既鏡都引左咁多人出黎討論
我就係拎3代機玩MF
有乜問題
冇問題
你買中片幅用黎玩pinhole都可以添
我係玩車識左人有影相先有動力拎番部機出黎
等你好相
唔系話你咩野
只不過覺得你睇到rumor都好 要自己判斷過是非先好講出黎姐 唔係其他唔識既人就以訛傳訛

唔好傷和氣🤝🤝
其實到佢確實出先再講喇, RUMOR睇完就算,近年都幾多流料
大家用LR定C1?
C1可以買斷 但係係咪要upgrade先會support新款相機同鏡?
同埋SONY係咪同C1無合作喇
有c1 for Sony
咁由得佢傷和氣啦
事實要澄清我覺得比較重要
一定得,三千八有保有filter
有冇巴打知邊間門市可以做老蛙分期?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞