[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (30) 食豬食菜身體好

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有無人用peak design sling 5L
如果我A7 + 70200f4 + 1636GM係咪無可能放到
呢個真
10L 都要諗下點放落去
影小朋友追焦73好過R3啦
無可能。 a7 加1635 已經冇晒位10L 都放唔到
要messenger 13
利申 5L ,10L, messenger , backpack 都有
差好多?
其實真係差唔遠
睇數據就應該73對焦追焦點都強d
R3就各方面都好全面
1635gm 好撚柒大碌
10L 果時full load 裝到1635z 55.8z 85.8
尋日行下大棠淨係帶左枝55.8z + canon 70300 加枝水就full
等緊errant 到
A6300
有枝定焦sigma 30mm
想買枝18-105mm變焦
同價位係咪得呢枝抵玩
我上網睇review講到5L百寶袋咁塞到勁多野
數據差幾多?
睇數據差幾多?
我都仲有支55.8 已經唔貪心帶埋佢
想請問有冇師兄有SEL90M28G 呢枝微距鏡?
近排心郁郁想買枝徵距玩下
我見網上都話佢對焦超慢,影死物一流但動態就變屎
唔知A7R3 用AF-C會唔會快返?
唔拍片既話18135好似性價比高啲
對焦快準好似同軟體處理關系大D, 好似唔係多點就強
系牙
上黎報喜
買左A7iii + kit
然後再跟支16-35GM
不過無去出面啲舖買
直接sony買(無相熟舖 買三皮幾都係sony算)
之前儲落30000分喺Sony
兌左900現金券
佢又另外送左1800 萬寧現金券
body+kit原價減1000
支GM又減左少少
喺返Sony買又可以儲返分
又有24月分期

尋晚同老婆出尖咀影下燈飾
老婆讚到部機不得了
雖然未摸熟
求其試相質
但佢wide到可以自拍下(單手反手揸係重 不過可接受)
就算12800 iso default max,
出黎都接受到
老婆揸上手都可以輕鬆用

其實我唔係咩高手或專業或用黎開飯
可能部機我真係未識玩盡佢
不過呢個upgrade 650D到A7iii
真係無後悔 相質 對焦 夜景
遠超我expectation既變化
下一步就係練自己技術同熟用部機

多謝呢到曾經解答我問題既各位
小弟不勝感激
恭喜恭喜
好嘢,同價位另一支福仔微距都持有,兩支各有用途同特式
講操作經驗的話試過Sigma 70mm M,唔會想持有

話佢對焦慢可能係SET錯鏡身Mode,如果當普通鏡咁用時唔覺佢特別慢

另外要明白影微距時係多數手動調整,唔會好倚賴AF
知道依點的話就明白90M28G個鏡身設計好NICE,上SHOWROOM拎上手感受下啦
部機大把野玩,特別係3代機,自拍我以前用25/2都試過,用廣角影人可以貼到勁埋影,會比人鬧
上黎報喜
…………………………
…………………………

多謝呢到曾經解答我問題既各位
小弟不勝感激
部機大把野玩,特別係3代機,自拍我以前用25/2都試過,用廣角影人可以貼到勁埋影,會比人鬧

係 以前cannon支10-18已經成日俾佢屌
行咁近影做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞