[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (30) 食豬食菜身體好

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
同病相憐
我都幫唔到你揀
但係我會35>55因爲感覺上55會窄多啲
可能都因為自己有85+菲林機係50所以覺得自己無需要55
不過50比我有種啱啱好唔夠喉嘅感覺
仲要心郁郁想要大光圈加輕便
得28f2 200g
s24 2.8 92g岩心水
本身想買35但啲人話個取景其實太相似叫我唔好買
sony
想問依家個買機優惠,係咪一定要買完機先有得換,唔可以即買即用即扣?
拎左張禮卷又唔會短時間內用就好似哂左咁
同埋4X3X呢d會唔會收呢D卷
Sony卡?
無論g定z都會買左先
我響dcfever收左支1500
賣家放1500
我無壓價
本身有28.2 同85.8 就唔建議買35.4 同85gm,因為睇嚟分別唔大

不如用舊錢嚟買枝zoom lens 仲好,好似24105 或者70200f4,個取景有別於28.2 同85.8

不過要睇返你玩唔玩zoom lens
yes,
之前感恩節買計埋運費around $1250
想將第一代A7換成A7III, 請問大家知唔知邊度出機着數D? (SONY好似回贈$1000 coupon?)

C Hing,
想問下70200 G同70300 G點揀好?
多謝巴打
24105+35.4係幾好
其實85gm係咪只係追求名牌 無大分別?
85.8 真係好好影人方面 雖然呢個焦段個個影都一樣
但想追求再完美啲好唔好上? GM..
我覺得唔值囉,同名牌一樣
有性價比高又輕身既袋,點解要用gucci Lv?
多左既錢留黎買多枝變焦仲好
85.8已經好正,3千幾$貨仔
同埋影相講feel同構圖,盲目上85.4gm唔代表屌打
我1635z轉1635gm真係有咁既需要,想影埋星,唔想帶多枝鏡,同埋影到人景,加上都係重小小,質素又有明顯分別
我自己用緊70200g,質素好之餘仲要mij

不過如果需要200-300焦段,70300g 都唔差

想試鏡就落sony 度試,睇下邊枝鏡啱自己多d

我自己睇就70200g>70300g
唔該師兄
我係mk 試過2枝,嗰陣唔知點解70200g 會走焦、成像鬆蒙,唔知係咪枝鏡俾人試到神神地
85.8 3千幾應該唔得
dcf 收到
我幫frd 試果陣枝鏡無用過咁 仲有成年保
我3.6k收到有保,佢6月買的
我都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞