[購在深秋] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (21)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

新鞋 好開心
對上一對已經係17年 6月買
我對都係17年買, 哥踢屎
買左淨係用佢上富士山, 著過一次之後封印左
Finishing 一定係chan贏曬,但fit就唔一定
我見平先買 個人好鍾意boot 但好貴
請問香港邊到仲可以搵到接街客做傳統手鎖鈕門?
留名
肥佬 呢半年減左廿幾磅 留意多左鬼佬fashion 野

有d 想build up 自己 style 買對leather chukka boots 著下smart casual
留名學下野
跟隊,我都想睇下呢度巴打既建議
係咪聽講話"有得補" 幾抵打?
想搭單問下,皮底係咪可以打掌?
本身冇著過皮底,BF 買左對grenson boot想錫著用
可以打掌 拎去地鐵站啲鞋鋪都有
我成日覺得
皮底走去打掌咁何不一開始買Dainite底
因為dainite厚好多,同埋條邊無辦法做得幼,同埋無辦法做bevelled waist。其實就算幾皮野bespoke好多人都request個鞋匠做好個皮底之後就fiddleback個shape響前掌加膠底 雖然我自己唔會
加上dainite sole唔防跣
大路d都係有得補或者安徒生
岩岩去完日本拎左去百貨公司打 半個鐘有得拎,同香港打價錢差唔多
兩個月後結婚 想做套衫 請問有無介紹
budget 5-8k
10k budget 想整套2pcs
Brown定dream 好
同埋推薦咩brand 布
想問下上到去係咪就要造
未造過西裝
正路都唔會關門放狗逼你嘅
一萬幾千都唔小數目 行多幾間望真d
咁上到去一般上到去要睇d咩? 布料?
Style 同做工
想造禮服定西裝?
禮服
我地擺下晝 草地證婚 所以唔洗話太formal
想要套藍色
我岩岩結婚年頭係P記都做左套Tuxedo,ard 10k
整體上我都好滿意

問過bt同db都好似差唔多價9k左右
禮服但唔太formal好似有d矛盾 定係想做普通3pieces?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞