[購在深秋] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (21)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
一定會
著住先
出糧有閒錢再去造過

話說
我只係著uniqo既shirt
問過話冇一定數
Uniqlo對我來講太大件先開始整
可能買3,4對eg就有得做,想快就搵個vip帶你去就即時9折
師兄 我都想買belgian loafer 佢好似話買2對 第2對可以半價 一齊夾? 上到去先知要bundle 咁買
佢其實係點計? 今日都係有個 fd 話我知ja

今晚已經著左,著之前影左相做record。Ann bespoke shoemaker,medium brown Lama,flat beveled waist、chisel toe、普通U-tip stitching無加split-toe,Penny loafers ​​​。
姐係依家一對幾錢
去轉日本拎咁多野番黎
咁single 定double breasted 好?
好似DB一次造三件會平少少(兩年前係)
加油 出左糧手頭鬆少少去造啦
其他鞋款一對都會有折。只係belgian loafer個折會唔同,你可以買其他鞋先,再買belgian loafer會計半價。如想二對都係belgian loafer,第一對要比正價$1980, 第二對先有半價。
佢一係買折左的皮鞋 再買一對beglian loafer loafer就半價 一係就(聽佢講)買兩對loafer 第二對好似都可以半價 清 有興趣 就留tg再傾?
一年先去果一兩次,差不多啦
S一票
巴打們點睇Church’s既皮鞋?
S+peak一票
overpriced, 被prada 收購後,literally 唔係英國牌子
double breasted peak lapel +1

最少嘢煩,最高性價比,入面唔洗加多件 waist-coat / cummerbund, 坐低又唔洗甩外套鈕,再衰d 條褲唔啱腰的話加條皮帶都仲得
唔同意
禮服褲何來皮帶
S一票
反正著 double breasted 全晚都唔會除鈕,鬼知入面有皮帶咩
仲有冇清要買LH 窮丁誠乞優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞