[購在深秋] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (21)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
你帶巴打去做Personal Shopper啦
求入group學野
陪女呀要,好得閒咩你估我
你嘅套路好明顯啦
你話人地d布唔得,我話萬年好多布都好得
咁你就話人地d布貴,咁我話人地都有d 200/m既錯料
咁你就話人地d布係清倉,外國都有
好嘢,為左私人恩怨可以去到咁盡

我嗰時問過呀寶,佢哋嗰d係落錯單既布,係現有系列而唔係舊貨或者清貨,但佢哋唔想嘥運費,寄番意大利或者英國, 所以先超特價200/m
布呢,我其實就唔應該再買的,但有時見到D抵嘅,又忍唔到手。
唔知你真唔識定扮唔識,布d纖維好似彈弓,當你刻意扯佢,咁破壞左本身既回彈力,當自冇左原本既垂感到回復力

就好似,條褲如果做得太緊 ,膝頭位置因為拉扯太多,就會成鼓包,回復唔到
可以講講200/m係乜貨色?我無見過有咁平喎
真係屈得就屈。

不如你拉番上去睇清楚我講左乜再黎覆我啦,我係話fox麻麻,而且唔關是否同萬年買事,盲乎?我無話過佢地所有布都唔得,我講親都係好特指一個牌子/一隻布

到底為左私人恩怨可以去到幾盡,我諗呢句要問番你先岩。一時就傳埋啲似是而非既是非,一時又屌我同佢地有私怨。

根本由頭到尾都我都無隱瞞過我同佢有私怨,次次開波都利申左先,都唔明你嘈乜

一路都係屌緊佢地貴啊 訓醒未
下,你知唔知你自己講緊乜?我係讚緊Cacciopolli隻防鼓包法蘭絨好,垂墜同抗皺好過LGB,至今我未找到替代品,ricky 做俾我的那兩條成四五年我都仲著緊wo。你咩事?
定係要我再講明少少?

個人問我,Taylor & Lodge隻13oz LGB同之前Cacciopolli隻防鼓包480g法蘭絨對比覺得點,話佢知道手感上係LGB fine啲,但因為佢要去東北出差(而且佢好懶熨衫),所以想知回復性同垂墜性如何

我答佢,LGB果隻垂墜同防皺都唔差,但當然對比Cacciopolli果隻防鼓包法蘭絨會差少少,畢竟人地織得緊

200/m 收埋賣比你D“熟人”,定係公開行入去就有得揀?
買野係人既天性
至於你同小熊哥既恩怨,我已經聽過佢既版本, 我覺得可信性極高, 所以唔介意喺度分享

再利申, 我都係親耳聽 小熊哥講嘅啫:
佢話當時你瞞住佢,同另外兩人籌備新公司,即係後來嘅Prologue, 最離譜嘅係諗住拗走埋當時小熊哥引入既Ugolini, 簡單啲講 即係食碗麵反碗底
當時你雖然係股東有40%股份,但你係受薪出糧每月兩皮,而佢有60%, 無論你角色係受薪董事抑或僱員,佢都可以運用大股東權力炒咗你, 唔通等你繼續抖住份糧, 繼續過料俾新公司咩
我係做會計呢行, 都覺得合情合理, 不過要對住啲無知又無恥嘅真小人 , 我都戥佢慘
真係講埋呢句算,希望大家完,唔好嘈到爆Post

我一個外人,去到Firenze,搵Ugolini整鞋,聽到又另一樣野,為大家著想,費事又講第三者版本。

總之扮下包頭王個句,係消費者來講,依家萬年代理真係好貴
"整殘?我真我的想不出所謂的整殘是甚麼回事。布經使用後大不了就是磨損,對其垂墜性和可塑性會有甚麼影響?"

我係回應緊你既「 真知灼見」, 叻仔
咩都有wor, 佢哋之前嗌錯咗啲咩料, 就有咩料
好有性趣聽埋你既版本
我唔知我算唔算係熟人,但萬年的其中一個老闆有通知我去揀D退布etc. 但我就無見過200/m囉,最平好似見過1000/3m.
但他們是叫我唔好公開的。
200/m係咪cotton來㗎?
搭下訕 萬年靠團購出身之後過橋抽板同而家貴到癲係事實
我知係乜料都有,但係200/m?
明天要去探下阿寶先
我又去
薪金屬個人敏感資料,若沒當事人允許下把它公開已侵犯私隱
1、每月支付兩萬,是的,諗番起我都覺得低,佢當初仲好意思開萬二蚊添

2、請問甚麼是拗走?公司是兩人合資的,與鞋匠合作的是公司而非個人。如果公司不存在,就不存在拗走一說。而且我同Roberto講都係話,我打算唔做,之後想同邊個做就由佢自己決定。

3、我當時有同佢講我租約完後就無意再做檔野,因為太唔make sense,佢之後發爛咋說炒了我,我便由得佢講,最後結束生意,貨同錢是分清的。

我唔評論甚麼無唔無恥,亦唔打算再響度用私人既事情攻擊呀陳生,不過我還是在此說一句,我無愧於心。

再者我真心不太明白,檯面上爭不贏,就老想要抹黑人品、傳是非、拿人品來進行攻擊是甚麼心態。

咁事實上佢地賣啲野係好撚貴呀嘛,就算我份人衰成點都唔會改變呢個事實架啦
不過小熊哥比人話冇品同冇專業操守係新聞都見唔少
我個人就好勻真嘅,首先我們同他們(牛肉湯或萬年三兄弟)有任何私怨,實際上我視他們都是我的朋友。我亦不喜歡干涉人家怎樣做生意,我覺得作為顧客,嫌貴咪唔買囉,又無人監你買。平嘅,咪買多D囉。當然,作為顧客,呻吓D嘢貴都係正常嘅!咁目標容戶不同,定價就自然不同,呢D商業社會就是這樣的了,嘈也無意思。
賣到咁貴仍有人肯買,呢D咪叻囉,你唔順可以唔買,或自己去試下做代理,試下賣唔賣到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞