[購在深秋] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (21)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
新手想問呢兩間全名係咩
呢兩塊唔算好難襯啫,以我所知 waterow gunclub嗰塊 ww chan同 anthology都有post過相; ring jacket嗰塊佢網頁都有相俾人參考

http://www.ringjacket.co.jp/ring-blog/creative/2018/08/27/『ring-jacket-fabric-guild-』-vol-4-lovat-mill-teviot-tweed-gun-club-check/
图二咪就係WW Chan幫小熊哥整嗰件囉,見佢IG都好多Gun Club Jacket,又唔覺得難襯喎
銅鑼灣 heckeny, 中環refinery
之前carmina black friday買左對鞋送左條bourbon cordovan既皮帶,但揀錯size,結果太短唔岩用,有冇巴打有興趣買左佢
Size:80 官網size guide係31吋
送cordovan 既皮帶咁豪
買cordovan鞋送cordovan皮帶
買calf鞋送calf皮帶咁
佢係一set皮帶+card holder咁送
睇黎我都係要努力減多幾吋腰
喵哥大把貨!
邊夠你多
排到定食炒價
係sf見到,叫巴打打去要
有人話間鋪有兩個碼貨剩,即時打去搶,雖然返到來右腳好多Defect,畀人試過
aom?
Snake Oil Provisions
想問下LH個vip點攞?
好似要買2對就ok
我琴日買左一對berwick 搭loafer
佢好似有話我join左vip又好似冇 第一次買皮鞋好激動
我印象好矇糊 中學已經想買 到而家出黎做野終於入坑
見到對對都好想要
我都想買佢對loafer 但佢要買一對有折既先有半價
佢哋係咁,下次買野記得提佢地你係VIP,佢哋應該會記得。 我幾次去都唔記得咗講,搞到冇折。

又或者去問下,冇壞嘅反正你都幫襯過佢哋。
請問各位西裝愛好發燒友
以前讀書訂西裝會去旺角兆萬 但去開嗰間執咗
用過app搵到間係灣仔春園街嗰邊 訂過shirt衫又麻麻地
試過尖東個印度佬David 啲shirt就standard d

而家返工多咗budget 想整套靚少少 唔知有無介紹呢
thanks!
筆直幾多先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞