[購在深秋] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (21)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問下meermin/carmina會唔會有winter sale? 想入對boot又驚遲d有sale, google過又唔係好覺有,定係只會一年black friday做一次sale
https://www.privatewhitevc.com/moleskin-bomber.html?colourway=248
哩件好好j
有無巴打入過手或知size
有冇咩suede loafer好介紹
Berwick
咩筆直?
希望等到mr porter clearance sale仲有貨
其實佢地好似響倫敦東區做過一次private sale之後就話之後都唔會再有特價,Black Friday 同聖誕都無,就算mr porter上面Black Friday 都好似唔見佢有做特價
官方free ship 但markup 貴過mr porter 800$
巴打知size? 我baracuta 著36 我諗我應該要xs
但pwvc係mr porter而家某啲款有特價
而家有咩 同埋mr. P比較少款
貓哥呢條係咩色?
記錯左 the rake先啱
不過款唔多嘅 size都唔齊
Kingston Twill, Forest Green
就咁對番心口我應該要M
The rake有件Ring Jacket A1都好好丁
不過之前black friday sale都要4xxx
Twill weave 對比 plain weave 係咪要用多啲布?
都係1.6M之麻
Thanks
因為我搵師父造 佢話1.5m twill weave 唔夠用 但plain weave 又好似冇問題 1.3米都夠
Under 2k
我見到Berwick 有對啡色我幾鍾意不過太深想淺色番啲
應該係只清果批,因為我有朋友去過佢地private sale幫我買野,佢地果邊既人講清埋啲貨尾之後就唔再搞sale的,Mr. Porter仲會唔會有就真係唔知了
佢好似有兩隻啡一隻深 d一隻淺 d ga bor
Pwvc真係幾有型 堅持0 sale
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞