[購在深秋] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (21)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
你講真「手」工呀嘛?
我都「」住左啦 唔通講車工咩
meermin對新chelsea 手工真係一般

屎忽位兩邊車線都係咩既

個新膠底反而幾舒服

皮就聲稱係french top grade whole cut

要著耐小小先知 暫時唔覺太多crease
有無人去左t 記睇alden 有咩貨黎
唔係不嬲都一般既咩?講左三五七年啦
認同係得classic last靚
試過覺得佢個heel cup包得出奇地好
唯一係唔知佢啲crust leather著耐咗會點
請問ching你個對係咩皮?
如果想造可以機洗既西裝西褲,平日番工著,料唔洗好講究,手工就想好少少,請問邊檔抵玩?
去完
冇咩特別
佢standard嗰隻smooth calf
係咪又收埋D rare shell賣比熟人
colour 8 有冇D boot款
手工好既野係全部都唔會放機洗架
D hand works 好易洗爛
明白, 唔該晒
有cigar ptb & chukka
Vip留名抽喎
咁都講到明rare shell,全世界都係一係排隊一係賣vip架啦,玩得痾蛋都預左
如果千三蚊樓下 想訂造套西裝 去ball grad din 邊間好?

肥仔 100kg 175
唔錯喎,巴打方唔方便講邊度做

啡色褲可以襯咩色鞋?
可否分享

仲未有時間寫詳細report,不過唔落dart條腰位真係好難做到完全順,如果要做出腰型的話。好多人認為無前省既裁法(尤其是四開式)拎黎做格仔同條子一類帶有花紋既衫比較合適,因為可以保持格、條既完整性同方向一致性,令縱線條最大限度垂直,我個人都同意。不過就算淨色,其實效果都唔差,望落係會好乾淨。

但始終線條變化唔大,一個唔該就會變左個筒
而家都好似有d筒
無計,no front dart係咁 盡做左架喇已經
實驗呢家野,造手係同一個。
有冇巴打著過danite/ vibram commando sole去行冰天雪地?
會唔會好易仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞