[購在深秋] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (21)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Cream香港都係得幾隻啫,我唔覺有幾大分別,可能我通常用cream都只是為補色。
踢花有得攪,不過拿去比專業人士攪啦!初哥自己攪通常都係越攪越衰
蛋爺有咩好推介
鋪頭推介?
你影幅相來看下乜事先啦
舖頭同cream
唔使鋪頭啦!用D cream查下佢,再用打下蠟就無事,咁深色,好易攪。
最cheap的kiwi都攪得掂,saphir 當然就好D
唔該晒蛋爺
新手第一次唔識搞
諸事不順

死仔 drake’s 寄漏件最想試嘅 CASHMERE SHAWL COLLAR CARDIGAN

酒紅色cream kiwi都有?
A記件新野幾好睇
香港無,美國有cordovan 色
有無懶人包講下唔同價位造西裝店?
牛肉粥會叫你無錢就唔好去做西裝
g2000 d $2000-3000既西裝話意大利料,係咪都算抵玩ga? 筆直大約4-5k,諗緊g2000 定suitsupply好
suitsupply
可以問一下 有人有gun club check 的jacket 嗎? 我見Fox 的幾靚但很難想像著上身的效果
大家都係大陸廠做,人地Source到夠scale做中價野,G2000 開始進步但放唔低個價,一有比較就輸直
我同frd行左幾次ss 次次著上身就話我地膊啱左條腰就唔啱 又無得分開買 叫我地tailormade 最後都係無去到ss買
條腰咪改
咁岩遇中差Sales係麻煩,係倫敦個叔叔幫我度過先話唔駛改
散買好似都係貴少少
本身有套藍色,FOR返工應該整多套要navy定灰色會好d呢? 心大心細
有藍梗係整套灰
想睇落年輕d係咪淺灰會好過深灰?
其實無分別
裁唔好淺灰重會好似校服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞