[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
精品個D 刀男團子已經N咁多種變化
仲有排先出哂
其實都唔完全係冇課金
Dmm個game人氣榜刀男有event 時係可以贏艦娘同依家嘅城娘
好多日本審重課架
只係一冇event時就跌出頭十咁姐
當然週邊商品同其他衍生作品嘅商品仲賺
Btw我覺得最勁嘅係影響力
遊戲初期已經可以同博物館及1d收藏家合作
我課左落ES度...明明上網SAVE張圖咪一樣, 都唔知課黎做乜
我朋友課idolish7都課好勁, 又唔見佢歐
我最多都直接買本artbook慢慢J 刀男真係肝吓拎吓資源最多課刀位就搞掂 唔會有全球排名先有稀有刀
除咗復刻抽卡會好少少ES i7根本係零或輕課金惡夢 即使抽到平時打寶石養4-5星(大食但係唔養唔得)淨係補充體力都破產
我去試下開個刀男ACC八卦下
app版直接down都得 換機最多拎code過另外部機咁
我dmm開乍
開完先諗起好似有中文版
好快中傷d人
event easy 直頭重傷敗北,好彩第一次入唔知點解唔計數哈哈
陸服係課金黨重肝黨嘅天下黎
佢地最鍾意屌9人唔課金唔肝(講緊嘅係要唔瞓覺先正常嘅果種)
冇事唔好去
其實日服本身漢字到香港人睇應該零難度

Btw第一次教學黎初始刀會強制中傷刷真劍必殺嘅立繪
另外重傷一下就練度不足一下就唔記得帶刀裝
Event 本身就係預練度高嘅人去所以新人嘅話有心入遊戲坑嘅話就等下次復製時仲好
我覺得中國服嘅字體好醜樣
再加埋簡體字
同埋啲人真係toxic到不得了

而且中國服嘅進度係特別趕
通常event係唔會斷
然後仲不停有限時鍛刀同其他嘢逼你課金
呢隻GAME唔係單機既咩?要同人講野?
好似跌黎跌去都係藤四郎同藤四郎
唯一最好係鍛左把一期出黎
係單機呀
但一隻game紅左就多人討論
係中國 刀劍亂舞嘅貼嘅有成差唔多四十萬人follow
一人講一句都夠煩啦
我初期得我家厚ちゃん一把係歐刀但係初心者黎講短刀好難練姐係冇用
陸服係課金黨重肝黨嘅天下黎
佢地最鍾意屌9人唔課金唔肝(講緊嘅係要唔瞓覺先正常嘅果種)
冇事唔好去
其實日服本身漢字到香港人睇應該零難度

Btw第一次教學黎初始刀會強制中傷刷真劍必殺嘅立繪
另外重傷一下就練度不足一下就唔記得帶刀裝
Event 本身就係預練度高嘅人去所以新人嘅話有心入遊戲坑嘅話就等下次復製時仲好
我覺得中國服嘅字體好醜樣
再加埋簡體字
同埋啲人真係toxic到不得了

而且中國服嘅進度係特別趕
通常event係唔會斷
然後仲不停有限時鍛刀同其他嘢逼你課金
呢隻GAME唔係單機既咩?要同人講野?
好似跌黎跌去都係藤四郎同藤四郎
唯一最好係鍛左把一期出黎
係單機呀
但一隻game紅左就多人討論
係中國 刀劍亂舞嘅貼吧有成差唔多四十萬人follow
一人講一句都夠煩啦
我初期得我家厚ちゃん一把係歐刀但係初心者黎講短刀好難練姐係冇用

錯字自
不過講中咁多中國審壞話
其實除左將自己果套硬塞落人到引發世界大戰外(雖然依個已經抵屌啦)
其實佢地真心好願意花時間同金錢落隻game到
仲要好認真研究下歷史
總之有好有壞咁囉
我通常都唔睇評論, 淨係睇攻略網
短刀 1 1 1 1 1 咁, 唔知佢地點打 仲要步兵
無限前田藤四郎 行極都行唔到果一點開唔到下一個地圖
果然限鍛既日子最適合賭刀

而家仲差小龍就全刀帳
我當初唔睇攻略玩嘅時係每振強迫自己練到特(短脇大多數二花打:20,其他:25)
依個遊戲練度高就咩都打到
我d極短lv85除左活動圖上亂嘅金盾敵短外其他都一刀切
恭喜扮工巴
月尾有引換所可以換埋小龍架啦大概
有d難堅持,係咁重複出果兩三個小朋友
脇差仲未見過 搞到遠征都卡住左
正常呀
大家都係咁經歷過
不過依家地圖都換翻哂淨出短刀應該仲辛苦
試下鍛下打刀、太刀、大太?
儲夠一隊就可以肝
我放各樣800落去, 佢夠膽比周街有既藥研,清光我
求其比把冇見個既我都好丫
All 800居然出短刀咁神奇
只能再鍛下啦
話說藥總同清光係我入坑刀黎
當初我死都要鍛嘅正正係藥研但又唔出(清光係初始刀黎所以唔洗鍛都有)
所以平常心好緊要
再唔係聽日再試下啦~
而家地圖係跌緊前田 藥研 小夜 亂 無限loop
我初始刀揀左陸奧守
仲有冇其他大型刀?
就咁睇有吉行有一期哥有清光搵多兩把打/太刀同一把大太一隊就完成架啦
我一隊都係清光+被被(山姥切國廣)+俱利ちゃん+光忠+獅子王加隨心情揀一把三花太大就成
依個遊戲唔需要五花齊哂先練
有愛就得
我有陸奧守 一期 清光 山姥切 安定 清光 獅子王 洗衫果兩個 謙信景光(呢個極唔打得)etc
佢地成日都攰 係咪得隊長永遠唔會攰?
死啦我load唔到邊兩個係洗衫果兩個添
小謙信係短刀黎
要趕住刷圖嘅一般唔建議咁快練短刀(除非好似我咁唔睇攻略加強迫症)
因為1-5圖係日戰區
三花或以上嘅打太、大太同槍同薙刀(?)較有利(雖然我都練過二花打脇隊但已經唔再係初心者黎)
一般二花就冇三花咁好用
冇特別喜愛嘅話有三花用三花 有四、五花上四、五花(不過等級比較重要,初期換到o岩冇問題,但練到咁上下就唔好見到新刀就換新刀啦)
攰嘅話因爲初期d路級短又集中同一把刀搶譽所以有d刀士氣會比較低落
想平均翻要得閒換下隊長 或者俾馬俾d攰嘅刀刀騎(會跑快d有機會搶到譽)
再唔係就休息下再戰/好似我依d死強迫症咁去1-1刷花(單一振去1-1做隊長加搶譽會有櫻花降=士氣高昂)
再ps雖然boss點經驗值幾fatfat,但初心者唔好成日刷到boss點因爲刷多左(有一說係total十次)就會出減肥衛士檢非違使
檢非違使其實唔難打 不過等級要平均同埋點都會督穿少少你家刀刀要手入
練到果時先再講啦~
洗衫果兩個 歌仙 仲有佐佐木喜英果個

原來係咁 要個個都拎下譽⋯
但我拎走陸奧守同一期 會唔夠打3圖
我都想收埋d短刀 成日比人爆刀裝
諗住隊長夠奶佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞