[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
OH, thx

BTW
按錯部隊出陣, 搞到成堆得果兩三Lv既短刀重傷
直接刀解佢地係咪好衰 好似執過把冇咁蝕
真係幾衰
短刀兩三Lv應該食十幾到幾十資源啫
唔算好蝕

PC下次襟錯可以喺揀陣之前reload個page
電話就都係喺揀陣之前閂咗個App 重新開過
咁就唔會當你戰斗過
好啦救下佢啦
前田出現率仲高過堆資源
wow 我有太郎同螢丸啦
係咪應該練左佢地先
Thz解答呀
補充一句雖然遊戲冇禁止刀解/鍊結練過嘅刀(我初初玩時因爲人品太差只能重覆練同一把刀最後都有喂到俾本身嘅初號機)
但在情(因為依個遊戲有養成成份,為愛而玩嘅人佔多數)在理(刀解/鍊結有練過嘅刀等於要重新練過一把)都唔建議大家咁做嘅
Btw唔係好眼熟你~應該點稱呼你好?巴定絲?鐘意邊把刀刀?
歡迎常駐呀
一隊嘅話一般練一把大太就夠
(太多大太會成日搶譽搞到同隊其他刀易臉黃再加容易搜索失敗)
至於要練邊把嘅話
鐘意邊把就練邊把啦(反正之後點都會練哂)
以實用嘅角度
想快d極化嘅就太郎
但未極化嘅話就螢總勁d
大太刀加埋隻馬,機動都仲墊底
我未睇練到點先可以極化
兩隻都好可愛, 但螢丸有三格好似安全d

btw輕傷去唔去手入, 有d刀長期keep住輕傷
竟然出左千子村正比我
今日突然好運 好似係
大太的確機動比較慢(螢總除外)
而且初初練度唔夠都有影響(依個遊戲練度就係一切)
輕傷嘅話你(冇強迫症嘅話)忍到可以唔去手入
而且就特化時(除非係重傷啦)都可以唔手入(因為特化時會自動滿血翻)
但最重要係唔好重傷都仲出擊
要翻本丸同手入呀

諗翻起我初初一次過練哂三把三花大太
唔記得覆埋極化嘅部分添
暫時可極化嘅刀種只有短、脇、打同大太(仲要唔係把把刀都可以極化,極化得嘅都算係早實裝嘅)
要過6-4 第三個boss點(6-4第一次打嘅時候要行三個boss點先真正打爆6-4)
打完會送第一套修行道具(一套=三樣野—衫+紙筆+鞋)
夠練度嘅刀刀(短刀:>=60,脇:>=65,打:>=70,大太:>=80)要修行三日(當然你可以課金一鍵就修行完)就翻黎架啦
翻黎後完成極化=會開新立繪
PS除左短刀外,其他最好練到99先送走呀
練到99先送走 , 好熟悉既模式
即係短刀60就送佢去修行?

有時見佢地一開波就輕傷, 驚佢地過唔到BOSS點, 裝就爆我就撤, 廢事又多過輕傷, 重傷反而唔洗諗即刻去手入, 但又唔想佢地成日重傷
睇攻略有建議幾多LV先安全, 我而家跟佢建議練多陣先開新MAP 好淆
我係之前個慕少艾
改咗名
手入嘅部分
一開波就有傷係練度不足嘅問題
雖然攻略唔係必定冇錯不過跟足實冇死
我翻本丸多數係因為有刀重傷
以前見刀裝就黎爆都會退出嘅不過依家已經習慣左爆刀裝(唔好學我)

極化嘅部分
我未試過一到lv60就送出去所以答唔實你
短刀嘅話以前為左肝明石應該夠一隊99
因為6圖(除左6-4嘅final boss點係日戰)外都係夜戰要練短刀
基本上好難lv60就過哂6圖
而極短能力值又高又可以裝多個刀裝真係好用好多
仲要係之後嘅圖(起碼6-4boss點已經好有用)都幾大優勢所以係必練
所以早少少(大概7x~80)俾佢地去修行我覺得都可以
唔建議一到就送係因為翻黎會變lv1(極)而依個遊戲真係練度就係一切(lv愈高愈勁)
我又唔記得起人底就以為人地新人
唔好意思呀絲打
No prob
咁我離6圖好遙遠
而家主要果隊都多數係太刀打刀
變返LV1好大挑戰 以前細個玩Online game都有呢種轉生系統

刀裝, 其實弓呀投石呀果d實唔實用?
唔好意思 問題太多
刀裝去到後期係必須
遠戰打瓜幾個
白刃戰就易打好多
開心投石中
雖然未整倒特上
唔洗急住整金蛋蛋
之後期間限定嘅特上刀裝確定出貨
Btw我覺得唔洗急住用遠程刀裝/其他特別刀裝
暫時All 50 10連有咩用咩住先
到6圖之後/活動先再用其他刀裝都未遲
但係我短刀同大太一齊, 短刀因為搶唔到譽而成日攰
諗住投石都可以搶下...
希望鍛個岩融出黎奶佢地 唔靠打BOSS應該仲可以奶吧
但係咪又係會攰
換馬我都好攰
留名
之前用中文search過冇result以爲冇post
初期嘅話因爲路線短係會易臉左d
但我想講依個遊戲真係練度就係一切
Lv低就算遠程刀裝能夠地對空炸死d敵刀都冇用
而且耐用性唔夠(遠程刀裝hp一般比較少)
其實就算有薙刀(仲要高lv嘅先有用,唔係嘅話低lv嘅薙刀每次到佢都只會-1)都好都係會令其他刀黃臉、紅臉
真係唔想見到黃臉、紅臉就俾佢地休息下練住其他刀先啦
歡迎小前田呀~
原來係咁...我仲以為用原文會親切d添
咁由得短刀一齊低等地圖慢慢升?定都係要搵人奶短刀?
唔用投石得輕步兵 又得一格
而家我得6隻馬 如果頻密咁換黎換去都幾消磨意志
依家有x2 x5經驗 練刀一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞