[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
恭喜
玉剛淨低 156000,已經半放棄狀態,每日早午晚各三鍛算,希望官方將白山埋去大阪城啦……
都係 let's 牡丹餅 blu-ray party!
(或者先去大陸貼吧問人攞外掛字幕)

---------------
【腦補小劇場】
171:主公唔好放棄啊
我:但係你監督刀匠不力喎……罰你着女裝扮人妻黎陪包丁一個月啦……
171:
下個月出咗schedule twitter好多人要求白山做大阪城但係無可能
最多下次去秘寶但係豐前江好大機會再復刻(不過係練刀時機)
btw就黎就任三週年差4把刀就全刀帳(靜形 千代金丸 南泉一文字 同白山未有)
靜靜千代金同南貓唔係可以係引換所到換架咩?
白山做大阪城我都覺冇咩可能
一黎係因為佢係四花劍唔係一花刀除非好似毛利咁低掉率先有機會match到佢嘅花數
二黎我我覺得大阪城好難再掘落去(講真掘咁多都厭啦)
絲打日本買碟定上網訂?
可唔可以問下邊個吧攞外掛字幕
攞唔到三百年
仆街素早槍, 打到我d短刀長期中傷
我喺日本 amazon 訂,字幕的話我見 B 站有 D up 主話有,可以私信問佢地攞,齊唔齊就就唔知

返到屋企送小螢總去修行先
我送左papa先
x2
原本諗住先送小螢總出門,不過返到去一開門就 papa 出黎先……
睇下今次 papa 係咪又係神官服
睇左圖透啦我
不過極化都係為刀帳加一姐
冇心機練落去...
果斷送咗螢丸 大阪城唔洗再擔心冇刀練結
順便再練吓新刀
三百年の子守唄香港有live viewing
https://musical-toukenranbu.jp/contents/liveviewing/mihotose2019_foreign
今次大把飛冇人買
睇完圖透之後今日 papa 返黎敲門……

隨手再送小螢總出門,
我16號去日本睇,但都買左LV飛

螢丸小天使返嚟即刻再送石切Papa
五花大太又快又數值唔錯 不過同打刀返嚟之後nerf咗唔少升吓呢先出嚟 本來99等血洗全場宜家大阪城8x樓只係打甩刀裝 同短脇極後大幅buff好唔同

打刀同大太得53等兼さん似樣 成日搶譽
其實我覺得成個極化系統得短刀有用...
脇差都ok可以擋 不過真心物吉 青江同骨骨大幅拋離曬其他 又二刀又遠程成日搶譽

浦島好難練 啲打刀好多快過佢
可能係平衡極前短刀貧血又易受傷 (上網見到好多人斷刀就係斷短褲仔)
螢總極化完望落仲矮左?? (係粉x
英文wiki睇到係數值大太最高 對得住五花水平
全部數值平均高冇特別缺點 打擊雖然全部最低但係分別唔大
可愛就係正義 無限加分
練緊六脇隊表示部分認同
不過我家鯰尾亦都係老是常槍譽
(兼廚:做咩唔講埋我
浦島我係長期放隊長負責補刀所以都ok
而斷刀最多係係短刀
我覺得其一係因短刀好多時都陪伴著新手一齊至主隊成型,而初心者唔熟玩法可唔知(例如唔知要裝刀裝呀、唔知會斷呀、唔知點為指夠練度呀等等)
其二係遊戲入面短刀不論歐非全部都一花對好多玩開抽卡game嘅人黎講較唔受重視
其三六、七圖嘅敵方所造成嘅傷最甘(容易斷)但普短同極短分別都有唔少優勢多人用

Btw,自從太郎同次郎極化返黎之後就好想去(名古屋)熱田神宮
依家先發現依度冇哂人
Recap一下我已知嘅事先
1)限鍛同地下城已完,係時候養肝儲下人品
2)刀舞新作定裝照已解禁,新作6月至8月上演
仲有冇其他?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞