[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我唔會唔打的只係唔洗肝就拖延症發作姐
平川當然正啦
我都會拖延症病法
上次活動都未打夠300戰...盡力而為啦
我發現今次特命調查冇我想像中咁麻煩
本來以為會喺地道卡好耐
琴日打完第一回拎到地藏
今次個劇情幾有驚喜唔錯唔錯
真係估中咗新刀會出場...不過古今張相影到好jk
https://toukenranbu-daienren.jp
刀劍亂舞5週年活動——大演練
先講一下Cast
刀音全員加刀舞全員(但缺一期哥同光忠,另外映畫版限定嘅刀男都冇出演)

暫定8月11日18:00 (GMT+9 )係東京巨蛋公演
香港有冇直播暫時未知
有性趣嘅審神者請預定al同follow翻公式Twitter: @touken_daienren啦
啱啱先睇到,下個event又係大阪城
好似先打完冇耐咁係咪我錯覺
唔係..依排d活動唔係大阪城就係秘寶
大概係因為要換樂器同要攞小判
大阪城好呀
升LV靠晒佢,不過啲刀裝又會被剝光豬
見到快速槍就個心離一離啦
升lv連戰仲好升
上次為左執白山不停手入 玩左3百幾張札
寧願打秘寶 唔洗修刀
上次睇到twitter啲人吹到99咁恐怖微課唔夠膽送佢地去俾槍削人棍
跌白山依啲我當傳說算啦
99嘅話真係lv90+極短先會比較穩
但當年我肝毛利果陣都係肝99層,但唔洗十次就出貨
資源嘅用量並冇想像中咁大

Btw我見貼吧有人分析其實91~98層嘅出貨率其實冇想像中咁差
如果真係心痛嘅話不如長期肝91~98啦
上次的話 我大約打左130次到
執左2隻白山 6隻呀哥 12隻毛利
絲打你....肝還好嗎
(上次淨係打通就算的路過
一邊上zoom一邊打

btw恭喜前野結婚
我都係啱啱見到,恭喜
嗰陣岩岩先玩返池田屋都未過晒得一隊全脇lv99走全場真係唔多掂
都有肝91同98不過情願出爺爺俾我都無白山姐
最好彩既1次係得大般若頭箱中...

前野結婚突然左啲btw恭喜
我覺得最近嘅活動對冇極化刀嘅審真係唔太好
我自己就算有90+極短x6同all 60+極脇都好都唔算太輕鬆
仲未計想練下極打極槍極大太但得果40+嘅果種無力感
不過考慮到有班重課重肝玩家係練爆哂lv,咁營運又唔可以出d咁易嘅活動比佢地
其實個問題係極化刀所需要嘅經驗值太多但低等極化刀係完全冇用
如果改翻好嘅話對練度較少/新入坑嘅玩家黎講就可以輕鬆d
螢丸返黎成100萬起跳我仲以為自己睇錯,
刷lv刷到人都癲
仲要有排都上唔返lv99開無双嗰種feel
起碼再調高啲event經都好
唔好話五花嘅極螢總啦
極化刀啱啱實裝嘅時候我見到我家藤四郎們嘅經驗值條咁長都見到o哂嘴
只係冇諗過其實已經算短...
長到咁我真心半放棄咗
淨係求刀帳加一就算,都冇再諗幾時全極化刀all99了
依加見有event打都唔敢送走佢地,費事極lv30+打唔到大佬
Btw原來今次大阪城又係白山,
諗住全隊上晒お守り試99層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞