[Nitroplus+DMM.com]続・刀剣乱舞-ONLINE-綜合討論區

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
宗三
唔夠打3圖應該係練度唔夠
我試過短刀特化係夠打嘅
不過現階段都練住d打太先啦
當然最好就係鍛到是但一把大太啦
hide好正
有無人已經攞到祢々切丸 2 號機?
我打到 137000 攞多張廁紙已經耗盡肝功能(仲諗住攞多 set 修行道具,雖然唔需要)
又係時候做咸魚審,等下一次唔洗手入資源既活動先再用力肝(平時就去 7 圖刷日課就算)
btw,而家真係無乜吸引力去刷地圖,下下都只係跌短刀,刀解資源都唔夠用黎攝牙罅,全部刀既機動都喂飽晒……
好想好似以前咁狂跌「非洲六天王」
暫時得18萬咋我
的確依家真係少左吸引力去肝圖
所以我係練刀為主 已經唔理刀解左d資源有幾多淨
練度唔夠即係D刀唔夠高LV?
D短刀我掉晒去遠征

hide個Look人妻味濃 但唔識煮野
係呀
我試左一次用3把25~30幾嘅刀去試3圖係夠打嘅
不過我有鍊結滿哂同本身全員係櫻吹雪仲有全員金蛋蛋刀裝
我諗如果有重覆嘅非歐洲刀喂左俾主力隊先
仲有內番每一日放哂人睇可加唔加到1
Hide我覺得有少少離地感
刀舞見面會有人話佢似歐美嘅神大人又幾中point
但冇諗過佢真係冇入過廚房煮過野過
記得睇特典嘅紅白廚房對決個個一聽hide冇下廚過真係
我都唔知邊把叫歐 有重複都鍊結晒
有多都唔知留黎做乜
而家夠打活動易。 普通唔ok 哈哈
我習慣會留翻歐洲刀嘅二號機擺係度
有人會練二、三、四號機
其實就睇人架姐
歐洲刀個定義都係 人人唔同
我會計埋所有之前嘅活動刀
以依種說法仲鍛到嘅就有
00:20:00 短刀(博多、後藤、信濃、包丁、毛利、太鼓鐘—貞ちゃん、不動)
00:30:00 短刀 全部都歐架啦(平野、厚、謙信、日向《—雖然依個只係期間限鍛)
00:40:00 脇差(浦島、物吉仲有算半個嘅骨喰)
1:30:00 二花打 (龜甲)
2:30:00 二花打 (算半個嘅長谷部)
3:00:00 二花打 (長曾彌)
3:00:00 三花打 (千子)
3:00:00 三花太 (明石)
3:00:00 四花槍 (日本號)
3:00:00 四花大太 (螢丸)
3:20:00 四花太
4:00:00 三花又有、五花都有嘅太刀
注:上述兩者所有刀都係歐洲刀
大概係咁上下啦
歐唔係計花? 即係平時地圖開唔出都算歐?
謙信景光好似一粒花 我以為一粒花係N卡咁
其實鍛刀睇到個時間係咪已經註定左係咪垃圾?
想問個ON9野,
刀裝係可以拆黎拆去換人重用架可?
一次過覆啦
首先關於歐洲刀係咪計分數
個答案就係唔完全計花數...但唔可以話唔係
花數係以刀種分(一花:短、二花:打脇、三花或打後:打刀同埋冇講到嘅刀種)
同一刀種先有有機會以花數/鍛嘅時間/數值去比較邊把刀比較歐(雖然歐又好唔歐都好用上手冇咩太大分別)
所以唔存在一花=n 二花=r 三花=sr 四花=ssr... 依種概念
另外關於刀裝可唔可以換
答案係可以嘅雖然本人懶得換
因為缺玉鋼, 唔小心打到出左檢非違使, 雖然輕傷打得過,但錯晒
正路係咪應該拎完資源就撤退唔好打到最後?
希望唔好嫌我太ON9
初心者嘅話暫時唔入boss點避來非都可以
但我自己會開幾個檢非嘅
好似4-1,4-4,5-3,5-4開左都ok
但4-3真係唔建議開
咁唔開既方法係咪即係差唔多有機會到BOSS就撤退?
係..所以唔想開檢非就唔好踩咁多boss點
見到就到boss點就翻本丸
其實去到舊年7月開始骨骨已經係常見 成日打5-4練刀跌平均2把
仲有5個鐘薙刀 唔計巴靜型連岩融都好稀有 鍛刀見到4個鐘仲多過5個鐘唔少 (最近限鍛出咗小烏丸 小狐同數珠丸)
咁我真係好非, 成日個半鐘
放左送果唯一一個松出左小龍景光
有一期有謙信有小龍算歐啦
我初期真係我厚ちゃん咋
果時個個比我歐 朋友唔係有爺就係有狐
但最後個個棄哂坑得我一個全刀帳到
Btw好似有慶祝電影上映嘅活動送有份登場嘅刀
所以就算暫時未歐都冇問題
都真係幾難堅持, 長期對住果幾個樣...又冇SKIP掣
慶祝電影上映 = 無限藥研
雖然官方未講清楚
但我估應該係每振都送一把比大家
好似當初活擊咁雖然活擊係淨送二隊
已經開始ff圖八阿彌陀峰會唔會係脇打大太主場 圖七已經係短刀又係苦無蜘蛛(禁用馬歧視太刀大太同打刀 同高速刀裝殺手) lv65極短boss點都即刻爆金裝)
到時謙信君會唔會入地圖?
多謝絲打補充
骨喰的確常見左我都唔記得
薙刀以前感覺一直係易肝多過鍛
依家嘅話連非洲六天王都唔出現啦就更加唔好話咩幼兒園園長呀主任呀果d啦
Btw我覺我四、五花體感易出過薙刀係因為一歐嘅時候就出四、五花
但非嘅時候連槍同薙刀都出唔到
感覺係本身嘅機率就少(少到我覺得營運本身冇諗過有人會特登鍛薙刀同槍所以唔俾佢地老是常出現)
話就咁講
但依個遊戲以練度為主嘅話我估極短上到去點都仲係一刀切
我覺得長船同其他新刀應該會放緊d落8圖架啦
當然最好有新刀啦
非洲六天王係咩黎
而家卡緊在4-3(應該係)桶狭間
入去比投石仔射箭仔爆裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞